23948sdkhjf

Ökat fokus på företagande

LRF vill ha ökat fokus på företagande i nästa landsbygdsprogram för att gynna det lokala näringslivet och aktivitet på landsbygden
LRF ser positivt på den utredning som Jordbruksverket och Skogsstyrelsen har gjort kring nästa landsbygdsprogram. Men LRF betonar att ett framtida landsbygdsprogram måste gynna företagande och aktivitet på landsbygden. I sitt remissvar anser LRF att åtgärderna bör vara utformade utifrån vad företagen efterfrågar.

– I nästa landsbygdsprogram vill vi se ett ökat fokus på företag med bas i de gröna näringarna. Utredningen borde inrikta sig mer på företagande, utveckling och konkurrenskraft och mindre på bevarande och cementerande, säger LRFs ordförande Helena Jonsson i ett pressmeddelande.

– Det är viktiga åtgärder som är med i utredningen, inte minst investeringsstöd och miljöersättningar. Utformningen av de här åtgärderna påverkar vilka val som företagarna gör när de ska utveckla sina verksamheter. Vi behöver öka konkurrenskraften och framtidstron inom den svenska jordbruksnäringen och här spelar landsbygdsprogrammet en viktig roll, säger LRFs förbundsordförande Helena Jonsson.
Läs mer om: LRF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078