23948sdkhjf

Vrigstads ostar lever vidare hos Gäsene

Magnus och Pernilla Nord som tillsammans driver det lilla mejeriet Smålandsost har valt att avveckla sin verksamhet. Men det innebär inte att de unika Vrigstadostarna som tillverkats på orten kommer att försvinna då Gäsene Mejeri valt att ta över produktionen.

I början av nästa år kommer produktionen att flytta till Ljung efter att Gäsenes ystare fått lära sig hantverket i Vrigstad.

– Med mer produktionskapacitet i Ljung kan vi fortsätta att utveckla Gäsene Mejeri och bevara Vrigstads ostar som en del av vårt eget sortiment. Vi vill verkligen försöka att föra traditionen vidare och tillverka ostar som fortsätter framhäva smak och karaktär, och för oss som ett litet mejeri passar produkterna in på ett mycket bra sätt, säger Marcus Jansson, vd på Gäsense Mejeri, i en kommentar.

I och med affären kommer Gäsene Mejeri att utöka sitt sortiment och den ökade mjölkmängden från mejeriets egna gårdar kommer att möjliggöra en ökad kapacitet.

– Vrigstadostarna är unika i sitt slag och har tillverkats i Småland enligt tradition och gediget hantverk sedan 1969. Den kunskapen vill vi förvalta och bevara för framtiden, säger Marcus Jansson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
När kommer fastsatta korkar på mejeriförpackningar?
Bättre än väntat för Cloetta
Hammars gör sitt första förvärv – köper bryggeri
Stora mängder grödor blir aldrig mat
Trots hinder, industrin vill använda mer bioplast
IVL fortsätter leda arbetet mot matsvinn: Fler tunga samarbetspartners
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.109