23948sdkhjf

Vrigstads ostar lever vidare hos Gäsene

Magnus och Pernilla Nord som tillsammans driver det lilla mejeriet Smålandsost har valt att avveckla sin verksamhet. Men det innebär inte att de unika Vrigstadostarna som tillverkats på orten kommer att försvinna då Gäsene Mejeri valt att ta över produktionen.

I början av nästa år kommer produktionen att flytta till Ljung efter att Gäsenes ystare fått lära sig hantverket i Vrigstad.

– Med mer produktionskapacitet i Ljung kan vi fortsätta att utveckla Gäsene Mejeri och bevara Vrigstads ostar som en del av vårt eget sortiment. Vi vill verkligen försöka att föra traditionen vidare och tillverka ostar som fortsätter framhäva smak och karaktär, och för oss som ett litet mejeri passar produkterna in på ett mycket bra sätt, säger Marcus Jansson, vd på Gäsense Mejeri, i en kommentar.

I och med affären kommer Gäsene Mejeri att utöka sitt sortiment och den ökade mjölkmängden från mejeriets egna gårdar kommer att möjliggöra en ökad kapacitet.

– Vrigstadostarna är unika i sitt slag och har tillverkats i Småland enligt tradition och gediget hantverk sedan 1969. Den kunskapen vill vi förvalta och bevara för framtiden, säger Marcus Jansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08