23948sdkhjf

Greenfood goes bananas

Storsatsar på modern bananmognadsanläggning.

Greenfood vill bättre säkra kvaliteten och minska svinnet på sina bananer och bygger därför nu en helt ny bananmognadsanläggning i Helsingborg.

Den nya anläggningen kommer att bestå av 12 bananrum som var och en är nio meter höga och som ska kunna mogna 33 000 lådor bananer i veckan. Rummen i den nya anläggningen kommer att vara hermetiskt tillslutna där luftflöde, syrehalt och temperatur ner till 0,1 grads noggrannhet kan kontrolleras.

– När den står klar blir den Sveriges modernaste bananmognadsanläggning. Den kommer ligga i framkant inom energi- och miljöeffektivitet, och vara fullproppad med den senaste tekniken som sensorer som automatiskt övervakar och sköter bananmognadsprocessen. Resultatet är hållbart producerade bananer med högre kvalitet och längre hållbarhet i kedjan, säger Ted Stenshed, vd för affärsområdet Greenfood Fresh Produce i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
När kommer fastsatta korkar på mejeriförpackningar?
Bättre än väntat för Cloetta
Hammars gör sitt första förvärv – köper bryggeri
Stora mängder grödor blir aldrig mat
Trots hinder, industrin vill använda mer bioplast
IVL fortsätter leda arbetet mot matsvinn: Fler tunga samarbetspartners
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.094