23948sdkhjf

Lansering av svensk mat i brittisk webbshop

Ocado, ett av Storbritanniens ledande näthandelsföretag, har precis lanserat en svensk livsmedelsbutik på sin hemsida med stöd av Exportrådet. Målet är att introducera svensk mat och dryck samt deltagande varumärken till ”icke-skandinaver” bosatta i Storbritannien.
Det finns ett stort intresse för Sverige och svensk mat och dryck i Storbritannien. Detta, tillsammans med den stora skandinaviska befolkningen i landet, är bakgrunden till samarbetet mellan Exportrådet och Ocado som inleddes i slutet av 2011. Resultatet är att Ocado har listat cirka 150 svenska livsmedelsprodukter samt en svensk ”shop-in-shop” för att marknadsföra svensk mat och nio av de deltagande företagen/varumärkena.

Det nya matlandet Sverige
De nio svenska företagen som medverkar i den svenska ”shop-in-shopen” är Abba, Grangärde Musteri (Tillmans), Falkenbergs Laxrökeri, Leksands Knäckebröd, Norrmejerier (Västerbottensost), Procordia (Felix), Skånemejerier (Allerum), Spendrups (Mariestads Öl och Norrlands Guld) samt Svenska Matupplevelser (Eriks Såser).

Exportrådets samarbete med Ocado och lanseringen av webbshopen är ett led i satsningen på landsbygdsminister Eskil Erlandssons vision om Sverige – det nya matlandet. Livsmedelsindustrin är Sveriges fjärde största arbetsgivare och tanken är att Sverige som nytt matland ska skapa tillväxt och sysselsättning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062