23948sdkhjf

Klartecken för Milk Link-fusion

EU:s konkurrensmyndigheter godkände på torsdagen fusionen mellan Arla och brittiska Milk Link. Fusionen träder i kraft den 1 oktober och innebär att Arlas ägarkrets utökas till att även omfatta mjölkbönder i Storbritannien.
ArIa Foods amba och Milk Link bekräftar nu att EU:s konkurrensmyndigheter har godkänt fusionen mellan de två mejeriföreningarna. Godkännandet innebär att sammanslagningen träder i kraft den 1 oktober och att det nya företaget blir det största mejeriföretaget i Storbritannien.

– Vi är väldigt glada att fusionen nu är godkänd. Jag är stolt över att bönderna i Arla och Milk Link går samman i ett nytt företag med ägare i flera europeiska länder och konsumenter över hela världen, säger Arlas styrelseordförande Åke Hantoft.

I samband med godkännandet ställer myndigheterna vissa villkor som Arla ska leva upp till för att bevara konkurrensen på den brittiska marknaden för UHT-produkter (produkter med lång hållbarhet).

Försäljning
För att bevara konkurrensen har Arla därför förpliktigat sig att sälja Milk Links affärsenhet i Crediton i en form som gör att den kan drivas vidare. Affärsenheten inkluderar bland annat Crediton mejeri som producerar Milk Links UHT-mjölk, UHT-grädde, en annan sorts färskmjölk med längre hållbarhet samt mjölkdryck och grädde till industrimarknaden.

Arla producerar redan mjölk med lång hållbarhet på mejeriet i Settle. Mejeriet berörs inte av kommissionens villkor och produktionen där fortsätter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097