23948sdkhjf

Forskare: Köttsubstitut ger inte tillräckligt med järn – men finns potential

– Det finns potential för köttsubstituten. Och med rätt kunskap kan produkterna vidareutvecklas. Det säger Chalmersforskaren Cecilia Mayer Labba som undersökt 44 olika  köttsubstitut från Ica och Willys. Studien är fokuserad på köttsubstitutens näringsinnehåll.
Allt fler väljer växtbaserad kost. En kraftig ökning av köttsubstitut baserat på växtprotein finns på marknaden. Nu finns en studie som bland annat visar att många av produkterna innehåller mycket järn – men i en form som kroppen inte kan ta upp.

I flera omfattande studier framgår att växtbaserade livsmedel som rotfrukter, baljväxter, frukt och gr...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Food Supply SE och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De blir först med svenska ekologiska bönor på burk
Stacky’s tar in kapital
Picadeli är på väg tillbaka – med mer digitaliserad salladsbar
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Så klarade Skåne-Möllan prisökningarna
Utmanande kvartal för Midsona
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.156