23948sdkhjf

Umida köper Ekobryggeriet för 11 miljoner

Ekobryggeriet är det marknadsledande varumärket inom premiumtonic i Sverige.

Umida Group har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av varumärket Ekobryggeriet från Ekobryggeriet i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom affären tillförs Umida en omsättning på cirka 25 miljoner kronor på årsbasis med en ebitda-marginal på 10 procent.

Köpeskillingen uppgår till totalt 11 miljoner kronor och erläggs dels med kontanta medel om 6 miljoner kronor, dels med revers uppgående till 5 miljoner kronor, att användas som betalning för nyemitterade B-aktier i Umida till en kurs om 4 kronor per aktie. Umida-aktien handlas kring 3:20 kronor på måndagseftermiddagen.

”Umidas förvärvsstrategi är att fokusera på starka varumärken med god lönsamhet och en underliggande utvecklingspotential. Teamet bakom Ekobryggeriet har gjort en fantastisk resa i att bygga upp ett ledande varumärke inom premiumtonics. Nu tar vi med både ödmjukhet och höga ambitioner över och integrerar Ekobryggeriet i vår nuvarande struktur vilket omedelbart skapar stora synergier på både kostnads- och intäktssidan.” skriver Mats Jämterud, styrelseordförande i Umida Group AB, i ett pressmeddelande.

I den så kallade inkråmsaffären förvärvar Umida via det helägda dotterbolaget Götene Vin & Sprit AB rättigheterna till varumärket Ekobryggeriet och dess portfölj.

Affären är villkorad av att bindande överlåtelseavtal ingås, vilket beräknas ske senast mitten av januari 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063