23948sdkhjf

Agtira närmare etablering i Umeå

Nu har Agtira tecknat ett markanvisningsavtal med Umeå kommun, om en etablering som förväntas ta plats på Östra Ersboda. Verksamheten ska omfatta inomhusodling av grönsaker för den lokala marknaden.

Detta efter att odlingsaktören under augusti 2022 tecknade en avsiktsförklaring (LOI) med Coop Nord om att etablera en stadsodling i Umeå, som ska kunna förse Coops Umeå-butiker med närodlad gurka.

– Vi ser fram emot att etablera oss i Umeå. Vi har letat mark en tid, och Östra Ersboda är perfekt för oss ur både ett miljö- och logistikperspektiv, säger Pontus Lamberg, Operativ chef på Agtira i en kommentar.

Växthuset kommer bli ungefär i samma storlek som Agtiras växthus i Haninge. Målet är att det ska bli en snabb process, och i ett pressmeddelande nämner företaget processen i Östersund där det tog ungefär ett halvår från första spadtaget till att gurkan var i marken.

– Vi vet att Umeå kommun satsar hårt på hållbarhet och miljö, och vi är glada att få chansen att bidra genom modern och klimatsmart livsmedelsproduktion. Vi har fått bra hjälp av kommunen i processen, och känner verkligen att vi har lokalsamhället med oss i den här etableringen, säger Pontus Lamberg i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De blir först med svenska ekologiska bönor på burk
Stacky’s tar in kapital
Picadeli är på väg tillbaka – med mer digitaliserad salladsbar
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Så klarade Skåne-Möllan prisökningarna
Utmanande kvartal för Midsona
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.11