23948sdkhjf

Agtira närmare etablering i Umeå

Nu har Agtira tecknat ett markanvisningsavtal med Umeå kommun, om en etablering som förväntas ta plats på Östra Ersboda. Verksamheten ska omfatta inomhusodling av grönsaker för den lokala marknaden.

Detta efter att odlingsaktören under augusti 2022 tecknade en avsiktsförklaring (LOI) med Coop Nord om att etablera en stadsodling i Umeå, som ska kunna förse Coops Umeå-butiker med närodlad gurka.

– Vi ser fram emot att etablera oss i Umeå. Vi har letat mark en tid, och Östra Ersboda är perfekt för oss ur både ett miljö- och logistikperspektiv, säger Pontus Lamberg, Operativ chef på Agtira i en kommentar.

Växthuset kommer bli ungefär i samma storlek som Agtiras växthus i Haninge. Målet är att det ska bli en snabb process, och i ett pressmeddelande nämner företaget processen i Östersund där det tog ungefär ett halvår från första spadtaget till att gurkan var i marken.

– Vi vet att Umeå kommun satsar hårt på hållbarhet och miljö, och vi är glada att få chansen att bidra genom modern och klimatsmart livsmedelsproduktion. Vi har fått bra hjälp av kommunen i processen, och känner verkligen att vi har lokalsamhället med oss i den här etableringen, säger Pontus Lamberg i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094