23948sdkhjf

Nick's och Matsmart samarbetar med ny "svinnbar"

Lagom till träningsmånaden januari lanseras en proteinbar gjord på 40 procent räddade ingredienser.

Med produkten vill Nick’s och Matsmart bidra till att minska svinnet inom matproduktionen och samtidigt inspirera fler till att tänka kreativt runt sitt produktionsspill.

Proteinbaren är gjord på avskurna kanter och restprodukter från Nick’s övriga produktion.

- Proteinbaren är en härlig mix av våra kunders två favoritsmaker: jordnöt och karamell. Rester som blir över i produktionen och som annars hade slängts har vi nu tagit till vara och gjort till en ny jordnöts- och karamellbar, säger Hanna Granebring, Innovation Director på Nick’s, i ett pressmeddelande.

Att ta till vara på och återcirkulera mat som redan producerats är ur ett klimatperspektiv den bästa åtgärden man kan göra. Det beror på att i snitt 83 procent av matens klimatavtryck uppstår i produktionen. Detta är att jämföra med transporter som i snitt står för mindre än 10 procent av klimatavtrycket.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De blir först med svenska ekologiska bönor på burk
Stacky’s tar in kapital
Picadeli är på väg tillbaka – med mer digitaliserad salladsbar
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Så klarade Skåne-Möllan prisökningarna
Utmanande kvartal för Midsona
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.125