23948sdkhjf

Humble tar patent för enklare sockerersättningsmetod

Teknik för att ersätta socker med homogena partiklar beviljas patent.

Humble Groups dotterbolag Bayn Solutions har fått sitt patent för sin en metod som gör det enklare att byta ut socker i produkter.

Metoden som går under namnet Eureba gör det möjligt att skapa nya homogena partiklar som kan ersätta socker 1:1 industriellt vilket både minskar startkostnader och risken för feldosering när flera sötningsmedel ska blandas.

Tekniken har utvecklats under en längre tid och har lanserats för kommersiellt bruk genom bland annat Humbles dotterbolag Grahns Konfektyr som tillverkar godis under varumärket Pändy. Metoden har även sålts till andra producenter som till exempel glass-tillverkare.

– Processen i sig innebär att vi inte bara genomför en komplex blandning utan även skapar en ny homogen partikel, vilket medför att vi på ett enkelt sätt kan ersätta socker i industriell produktion och vara säkra på att få samma sötma i varje påse, tugga eller i industriförpackningen. Det innebär även att vi över tid kan hålla en lägre prisbild på den nya råvaran och effektivare etablera den hos återförsäljare, distributörer och tillverkare, säger Simon Petrén, vd för Humble Group, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078