23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Orkla vill producera jästprotein

Forskar om möjligheterna att framställa ny proteinbas.

Orkla som äger varumärket Kronjäst och dess tillverkning i Sollentuna bedriver forskning om möjligheterna att framställa protein med jäst som bas. Tillsammans med RISE och Chalmers Tekniska Högskola försöker Orkla nu att framställa protein som ska kunna användas i framtida matproduktion.

– Målet är att vi efter projektet har rätt kunskap för att både starta svensk produktion av jästproteiner, på Orklas egen jästanläggning i Sollentuna, och tillaga livsmedel som till exempel färs eller korv med jästproteiner som huvudproteinkälla i vår anläggning för tillagning av växtbaserad mat i Eslöv, säger Elin Tveito Lidman, vd på Orkla Alternative Proteins, i en kommentar.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063