23948sdkhjf

Stora mängder grödor blir aldrig mat

Hälften av jordgubbarna och en tredjedel av morötterna når aldrig konsumenterna.
I fyra nya rapporter från Jordbruksverket framkommer det att betydande mängder grödor inte blir mat utan ligger kvar på fälten eller på annat vis inte lämnar produktionen.

Rapporterna visar bland annat att en tredjedel av de morötter som odlades och packades i Sverige under 2021-2022 inte blev mat varav merparten, 30 000 ton, sorterades ut efter s...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Food Supply SE och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Krönika: Björn Hellman om politikernas populistiska utspel
Sjöstrand Coffee får brittisk miljonorder
Cafékedjan Le Croissant i konkurs
Semper ansluter sig till Lantmännens gröna initiativ
Probi tillsätter ny ordinarie vd
Därför pressar kedjorna sina leverantörer att sätta vetenskapsbaserade mål
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.141