23948sdkhjf

Mer värde men mindre volymer i osthyllan

Svenskarnas kärlek till ost ser inte ut att avta, men konsumtionsmönstren håller på att ändras när osten rör sig från mackan till stekpannan. Med vissa undantag sker också en minskning volymmässigt.
I Sverige har osten länge haft en given roll i kylskåpet och sedan 1980 har konsumtionen ökat med 38 procent till 19,5 kilo per person och år. Det gör också Sverige, tillsammans med andra EU-länder, till en av de största konsumenterna i världen.

Men ost är också en dyr produkt och den senaste tidens kraftiga prishöjningar har lett till ett volymta...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Food Supply SE och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Köttkonsumtionen ökar – men svenska marknadsandelen sjunker
Deras satsning på husman går hem – ser ”vikande trend” för vego
Han blir ny vd för Polfärskt Bröd – efter ett år på bolaget
Efter plötsliga avhoppet – han föreslås som ny ordförande för Veg of Lund
Veg of Lunds styrelseordförande lämnar med omedelbar verkan – ”Hade lite olika bilder”
Stopp för kylda färdigrätters positiva utveckling – mackor och sallader lockar mer
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.141