23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Svensk hybrid tar plats i den svenska hamburgerboomen

Väddö Gårdsmejeri såg en lucka i marknaden när hamburgertrenden tog fart. Nio år senare är deras produkt fortfarande unik på marknaden.

När den svenska hamburgertrenden började ta fart var det många som undrade hur långt den skulle gå. Andra, som Väddö Gårdsmejeri, såg en öppning.

– Vi började produktutveckla 2014. Men det tog några år av experiment att få till precis rätt blandning, säger Elin Edlund på Väddö Gårdsmejeri i Roslagen.

För fem år sedan var hamburgerosten klar och sen dess har den dykt upp i både på Coop och Ica samt hos grossister och på restauranger som Brödernas. Det är fortfarande i dag den enda svenska hamburgerosten tillika den enda ekologiska varianten i hela Europa.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.187