23948sdkhjf

Återvunna förpackningar ska hjälpa Tine nå sina hållbarhetsmål

Berry ska hjälpa den norska mejeriproducenten Tine att producera förpackningar med återvunnen PP, ett steg på vägen för Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.

TINE har konverterat förpackningen för två av sina Rømme-produkter, en mejeriprodukt beskrivs bäst som en blandning av gräddfil och grädde, och en av sina gräddfiler från polystyren till PP-förpackning med 50 procent återvunnet material.

– På TINE vill vi att alla våra förpackningar ska vara gjorda av förnybart eller återvunnet material till 2025. Vår nya förpackningslösning för Rømme och gräddfil är ett viktigt steg mot vårt mål, säger Tines hållbarhetschef Bjørn Malm, i pressmeddelandet.

rPP kommer successivt även att fasas in i bägarna bland sex andra produkter. Men planen är att använda rPP för hela Tines portfölj av produkter för matlagning.

– Om vi ​​ska nå EU:s mål är det uppenbart att både Norge och alla andra EU-länder måste öka materialåtervinningen med tiotusentals ton under de kommande åren. Att byta från PS till PP är ett bra sätt att bidra till detta eftersom en större andel PP än PS återvinns. Därför är vi mycket glada över att framgångsrikt ha konverterat till 50 % rPP baserat på massbalansmetoden för tre av våra huvudprodukter, säger Bjørn Malm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Köttkonsumtionen ökar – men svenska marknadsandelen sjunker
Deras satsning på husman går hem – ser ”vikande trend” för vego
Han blir ny vd för Polfärskt Bröd – efter ett år på bolaget
Efter plötsliga avhoppet – han föreslås som ny ordförande för Veg of Lund
Veg of Lunds styrelseordförande lämnar med omedelbar verkan – ”Hade lite olika bilder”
Stopp för kylda färdigrätters positiva utveckling – mackor och sallader lockar mer
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.127