23948sdkhjf

Pågen drar ner på personal

Pågen omorganiserar för att frigöra resurser - personalneddragningar väntas
Pågen flaggar för en kommande omorganisation som medför att cirka 100 personer varslas. Syftet med omorganisationen är att skapa lönsamhet och frigöra resurser för att kunna öka marknadsandelar i Sverige och internationellt.

- Det är naturligtvis ett tråkigt besked att lämna och jag förstår dem som känner oro över risken att förlora jobbet. Samtidigt är jag övertygad om att det här är det rätta för att bolaget ska kunna behålla en stark position och utvecklas i framtiden, säger Törk Furhauge, VD för Pågen i ett pressmeddelande.

Stort intresse för svenskt bröd
Familjeföretaget Pågen grundades 1878 i Malmö och levererar idag bröd till hela Sverige, men också till de nordiska länderna. Nyligen började Pågen även leverera svenskt bröd till den tyska dagligvaruhandeln och har även startat en satsning på Bake off i Sverige.

- Den svenska brödmarknaden växer, och intresset för svenskt bröd utomlands är stort, inte minst i de nordiska länderna där vi redan idag har distribution. Vi ser stora möjligheter att växa – men för att lyckas med detta måste vi frigöra resurser. Det tråkiga är att det drabbar duktiga och lojala medarbetare, vilket är mycket ledsamt, säger Törk Furhauge.

Varslet berör huvudkontoret i Malmö samt de båda bagerierna i Malmö och Göteborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094