23948sdkhjf

Växtodlaren Emil Olsson är Årets Ekoproducent 2013

Emil Olsson är utsedd till Årets Ekoproducent 2013. Igår tog han emot LRFs utmärkelse på Ekogalan på Grand Hôtel i Stockholm.
Emil Olsson driver växtodling på Slätte Gård i Västra Götaland. För att förbättra företagets lönsamhet gick han över till ekologisk produktion 2005, meddelas det i ett pressmeddelande.

Juryns motivering
- För en företagsamhet och framåtanda som står i verklig särklass och är en inspiration för alla andra kollegor i branschen. Emil har precis de egenskaper som juryn tror är avgörande för en lönsam och växande livsmedelsproduktion i Sverige. Han satsar på det som konsumenterna efterfrågar, vågar tänka nytt samtidigt som fokus alltid är inställt på ökad lönsamhet.

Idag samarbetar Emil Olsson med en ekologisk mjölkgård för att utnyttja markerna maximalt. Han och hans fru Therese har dessutom startat Slätte Ekodag, som är en branschdag för både ekologiska och konventionella producenter. Där kan man lära sig om ny teknik samt hitta nya samarbeten och affärsmöjligheter.

Utmärkelsen Årets Ekoproducent går till ett företag eller person som utvecklat den ekologiska produktionen eller marknaden på ett innovativt sätt. Vinnaren ska vara en bra förebild och ge inspiration till andra lantbrukare, både inom och utanför den ekologiska produktionen och vara ett gott exempel på modernt och lönsamt företagande.

Pristagaren får, förutom utmärkelsen, även ett pris i form av ett resebidrag på 10 000 kronor för att delta på Biofach-mässan i Nürnberg i år eller 2014.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141