23948sdkhjf

Köttjätten tar plats i potatishyllan – efter konkursköpet

Nyhléns Hugosons lanserar flera potatisprodukter under eget varumärke – efter att ha köpt upp konkursade Outinens verksamhet.

Nyhléns Hugosons, som är mest känt för sina kött-, chark- och färdigmatprodukter, lanserar flera potatisgratänger. Dessutom kommer bolaget också ut med ett brett sortiment av potatis i påse samt även skalade och förkokta produkter.

– Det finns en stark efterfrågan på svensktillverkade potatisgratänger och i och med denna lansering kommer vi att kunna erbjuda våra norrländska kunder lokalproducerade potatisgratänger och andra potatisprodukter av högsta kvalitet, säger Anna Ahlqvist, marknads- och hållbarhetschef på Nyhléns Hugosons.

Samtliga produkter ska odlas i Norrland och hanteras i en fabrik i Haparanda som tidigare tillhörde potatisföretaget Outinens. Nyhléns Hugosons köpte upp Outinens efter att bolaget gått i konkurs förra sommaren och har fortsatt att sälja produkterna under dess varumärke. Nu byts alltså varumärket på samtliga produkter från Haparanda. 

– Jag ser väldigt positivt på att potatisfabriken i Haparanda drivs vidare, vilket ger mig som potatisodlare fortsatta möjligheter till att satsa framåt och långsiktigt. Jag hoppas verkligen att Nyhléns Hugosons satsning och lansering kommer att ge ännu bättre förutsättningar för mer potatisodling och fler potatisodlare i Tornedalen och Norrbotten, säger Lasse Löpare, potatisodlare och leverantör till Haparanda Potatis.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Köttkonsumtionen ökar – men svenska marknadsandelen sjunker
Deras satsning på husman går hem – ser ”vikande trend” för vego
Han blir ny vd för Polfärskt Bröd – efter ett år på bolaget
Efter plötsliga avhoppet – han föreslås som ny ordförande för Veg of Lund
Veg of Lunds styrelseordförande lämnar med omedelbar verkan – ”Hade lite olika bilder”
Stopp för kylda färdigrätters positiva utveckling – mackor och sallader lockar mer
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.07