23948sdkhjf

Regeringen vill förenkla för fiskerinäringen

Regeringen fortsätter sitt arbete med att förenkla regelverket för att kunna främja näringen
Regeringen gett Havs- och vattenmyndigheten i uppdrag att identifiera och föreslå regelförenklingar av regler på både nationell nivå och EU-nivå på fiskets område.

– Vi har under våra mandatperioder konstant arbetat för att regelförenkla för företagen inom de gröna näringarna, och detta är ännu ett steg på vägen mot en enklare vardag för företagarna, säger Eskil Erlandsson i ett pressmeddelande.

Reglerna på fiskets område kan uppfattas som både många och krångliga. Regeringen arbetar aktivt för att motverka onödigt regelkrångel i EU där merparten av reglerna på fiskets område bestäms. Regeringen anser också att det är viktigt att göra allt som går för att förenkla det nationella regelverket.

Regelkrångel och långa handläggningstider
Med anledning av detta får Havs- och vattenmyndigheten nu i uppdrag att identifiera och genomföra ändringar av sina föreskrifter som kan leda till både minskade administrativa kostnader och faktiska regellättnader.

Myndigheten får också i uppdrag att efter samråd med näringen och andra berörda myndigheter identifiera och föreslå förenklingar av sådana regler som myndigheten själv inte beslutar. Detta kan gälla förslag till förenklingar av såväl EU-regler, lagar, förordningar som myndighetsföreskrifter på andra verksamhetsområden än fiske.

I Uppdraget ingår också att myndigheten ska visa hur man kan minska det upplevda regelkrånglet, till exempel långa handläggningstider och bristande information och support.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094