23948sdkhjf

Jordbrukets konkurrenskraft utreds

Regeringen har beslutat att satsa mer de gröna näringarna med mål om bättre konkurrenskraft
Regeringen har idag beslutat att den svenska jordbruks- och trädgårdsnäringens konkurrenskraft ska utredas. Utredarens uppgift blir att föreslå en strategi för en positiv utveckling för de gröna näringarna.

– Jag vill att den svenska produktionen ska öka och stå sig stark i den globala konkurrensen. Sveriges lantbrukare både investerar och utvecklar sina företag, men trots detta ser vi en minskande produktion inom några produktionsgrenar. Utredningen tillsätts för att vi ska få fram konkreta förslag på åtgärder så att kan få en positiv utveckling och kurvor som pekar uppåt, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson i ett pressmeddelande.

Utredningen ska titta på vilka hinder och möjligheter som finns för en livskraftig svensk jordbruks- och trädgårdsnäring med fokus på primärproduktionen. Utredarens uppgift blir att föreslå en strategi och åtgärder som kan bidra till en positiv utveckling för näringen som helhet samt att studera faktorer som har relevans för konkurrenskraften, inte bara i Sverige utan även i relevanta konkurrentländer.

Utredarens uppdrag ska redovisas senast den 1 mars 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078