23948sdkhjf

Rekordmånga nyanställda på Max

Snabbmatskedjan slår rekord för 2012 tack vare nyöppnade restauranger och nyanställningar
År 2012 blev ett rekordår för Max. Hamburgerkedjan öppnade nio nya restauranger och tack vare momssänkningen skapades 158 nya helårstjänster. Omsättningen ökade med 11 procent till drygt 1,6 miljarder kronor.

– Momssänkningen har varit en starkt bidragande faktor till att vi, förutom att kunna erbjuda sänkta priser för våra gäster, haft möjlighet att expandera och skapa många nya ungdomsjobb, säger Richard Bergfors, vd på Max i ett pressmeddelande.

Sänkt moms
Sänkningen av restaurangmomsen är den största förklaringen till Max ökade omsättning. Trots att detaljhandeln befann sig i en svacka under 2012, så kunde expansionsplanerna skruvas upp.

Under 2012 öppnade Max sju nya restauranger på Arlanda, i Kalmar, Göteborg, Malmö, Köping, Värmdö och Upplands Väsby. Max expanderade även i Norge med två nya restauranger och i fredags öppnades den första restaurangen i Danmark.

– När vi sänkte priserna ökade vår försäljning. Det har gjort att vi kunnat öka personalstyrkan även på våra befintliga restauranger. Under året har till exempel ett betydande antal deltidstjänster blivit heltidstjänster, säger Richard Bergfors.

Den absolut största delen av de nya jobben har gått till ungdomar, som är den grupp där arbetslösheten idag är som störst. Effekten av momssänkningen är långsiktig och Max räknar med att kunna nyanställa lika många eller fler under 2013.

Den positiva trenden som momssänkningen gav gäller hela restaurangbranschen. Bransch- och arbetsgivarorganisationen Visitas statistik visar att priserna för första gången på länge sjunkit i branschen samtidigt som omsättningen ökat och 6 000 helårstjänster skapats.

För tolfte året i rad toppade även Max rankingen över hamburgerrestaurangerna som har de mest nöjda gästerna.
Läs mer om: MAX
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203