23948sdkhjf

MSC-märkta varor ökar i handeln

Det MSC-märkta fisk- och skaldjurssortiment blir allt bredare i de svenska livsmedelsbutikernas hyllor.
Orkla Foods Sverige tar nu ännu ett steg närmare målet om ett hundraprocentigt MSC-märkt sortiment genom att lansera en cerifierad stenbitsrom.

– Vi har satt tuffa mål för havsmiljöområdet och lyckats öka andelen MSC-märkta produkter markant. Det här är ännu ett steg i rätt riktning för en frisk havsmiljö och hållbara fiskbestånd, säger Eva Berglie, presschef på Orkla Foods Sverige, i ett pressmeddelande.

Även verksamhetschef för MSC i Skandinavien och Östersjöregionen, Christoph Mathiesen, är glad över det utvidgade sortimentet MSC-certiferade produkter:

– Detta är en glad nyhet för alla som vill kunna välja stenbitsrom från hållbart fångade fiskar. Rommen från sjurygg är en viktig produkt både i Sverige och på den europeiska marknaden, säger han.

Marine Stewardship Council, MSC, jobbar för ett mer hållbart fiske. MSC har utformat en miljöstandard för ett välskött och uthålligt fiske och en standard för spårbarhet. Dessa standarder fungerar som hjälpmedel för fisk- och skaldjursmarknaden till att bli mer hållbar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093