23948sdkhjf

Orkla köper upp Skåneföretag

Orkla Foods Sverige förvärvar det Skånebaserade vego-företaget Anamma Foods.
Livsmedelskoncernen Orkla Foods Sverige AB förvärvar nu det Skånebaserade matföretaget Anamma Foods, vars sortiment består av frysta veganska rätter. Ägarbytet sker formellt den 1 juni 2015.

– Vegetariskt och veganskt är en spännande marknad och förvärvet av Anamma Foods är en investering som ligger helt i linje med vår strategiska satsning på hälsa och hållbarhet, säger Patrik Andersson, VD, Orkla Foods Sverige, i ett pressmeddelande.

Anamma Foods kommer från och med den 1 juni i år att drivas som ett dotterbolag till Orkla Foods Sverige. I Anamma Foods befintliga produktionsanläggningar i Simrishamn och Vadensjö kommer man att fortsätta tillagningen av produkter under det nyförvärvade varumärket.

– Vi skall utveckla och vårda det här starka och stolta varumärket och vi sätter stort värde i Anamma Foods lokala förankring och konsumenternas förtroende för produkterna, fortsätter Patrik Andersson.

Anamma Foods – som tillverkar frysta sojabaserade veganska produkter helt utan kött, ägg och mejeriråvaror – ägs och drivs idag av tre entreprenörer. Anamma Foods har egen produktion i Simrishamn respektive Vadensjö utanför Landskrona. Antalet anställda är ca 25 och omsättningen låg 2014 på 44 miljoner svenska kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062