23948sdkhjf

Klart nu: 160 får lämna Konsum Värmland

Hälften av jobben på huvudkontoret och distributionscentralen försvinner.
Efter fyra raka år av förluster varnade Konsum Värmland om att varsla 170 anställda. I själva verket blir det 160 personer som får lämna, efter ett beslut fattat av Konsum Värmlands förvaltningsråd under torsdagen.

Läs också: Konsum Värmland kan varsla

Det är 160 anställda vid distributionscentralen på Orrholmen i Karlstad, som nu varslas. Det berör alla kollektivanställda inom lager- och tranportfunktionen och samtliga tjänstemän på distributionscentralen och huvudkontoret, 100 kollektivanställda och 60 tjänstemän.

I stället ska grossistfunktionen med lagerhantering och egna transportbilar samordnas med Coop Sverige, med start i början av 2017. Enligt Konsum Värmland ska det ge årliga besparingar på 39 miljoner kronor.

— Vi styr själva över vårt sortiment men tillsammans men Coop Sverige Logistik blir vi effektivare i den totala varuhanteringen. Beslutet ökar möjligheterna att redovisa ett positivt rörelseresultat men tyvärr får det konsekvenser för ett antal av våra duktiga medarbetare, säger Konsum Värmlands vd Tomas Sjölander, i ett pressmeddelande.

2014 backade Konsum Värmland med -59,3 miljoner kronor.

Läs också: Fortsatt röda siffror för Konsum Värmland

Totalt har Konsum Värmland, i dagsläget, drygt 1 300 anställda, varav 340 arbetar på anläggningarna vid Orrholmen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093