23948sdkhjf

Dalatillverkare återkallar efter listeriafynd

Korvproducenten har stoppat produktionen efter att man fann listeria vid egenkontroll.
Företaget Hellströms goda, baserade i Vikarbyn i Dalarna, har stoppat sin produktion efter att man hittat listeria i en av sina korvar vid en egenkontroll.

Nu återkallar man produkten Hellströmskorv som köpts i butiker under perioden 31 januari till och med 5 februari, med tillverkningsdatum 30 januari 2018, skriver lokala nyhetssajten Siljan News .

– Det här har aldrig hänt hos oss förut så nu är tillvaron upp och ner. Vi stoppade produktionen direkt. På Livsmedelsverket så säger man att det kan dyka upp plötsligt och att det kanske inte finns i någon mer av våra produkter, säger Helena Gustafsson på Hellströms till sajten.

Producenten stoppar nu försäljningen av sin korv fram tills dess att nya prover visar att det inte förekommer listeria. I en kommentar till Siljan News berättar Helena Gustafsson att man också skickat in prover på bland annat avlopp och arbetsbord som inte visat på förekomst av bakterier.

Företaget kommer framöver att ta nya prover på korv som nyligen tillverkats för att skicka in till test. Man uppmanar samtidigt konsumenter som köpt den återkallade korven att antingen slänga den eller lämna tillbaks till butik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093