23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Klüber Lubrication presenterar ett komplett sortiment av specialsmörjmedel på Nor-Shipping 2019

| Medlemsnyhet | Företag Klüber Lubrication Nordic

Mer prestanda på och under däck

Nya EAL-smörjmedel förenar hög prestanda och miljövänlighet

Inom sjöfarten är det nödvändigt med högpresterande specialsmörjmedel. Vanliga smörjmedel räcker inte till under de extrema förhållanden som råder ombord, och att produkterna ska vara miljövänliga innebär också ett stort krav. Klüber Lubrication presenterar på Nor-Shipping 2019 i Oslo en hel serie produktnyheter för alla tillfällen ombord, med mottot ”Plain sailing even in rough seas”. Här ligger fokus på produktutökningen av EAL-smörjmedel (Environmentally Acceptable Lubricant). Hit hör specialfetter för vajrar, syntetiska högkvalitativa växeloljor och valslagerfetter.

Klüber Lubrication förser sjöfartsindustrin med ett komplett sortiment av specialsmörjmedel”, förklarar Dirk Fabry, Business Development Manager för sjöfart på Klüber Lubrication. ”På så vis kan vi täcka 90 procent av alla smörjmedelsbehov ombord med såväl EAL-produkter som icke-EAL.”

Utmärkt slitageskydd, vidhäftningsförmåga och vattenresistens kännetecknar det nya EAL-smörjmedlet Klüberbio AM 92-142 som effektivt skyddar saltvattenutsatta stålvajrar mot korrosion. Smörjfettet har tagits fram och lanserats i nära samarbete med en världsledande OEM för stålvajrar, som rekommenderar produkten för smörjning av deras vajrar.

Den syntetiska högkvalitativa växeloljan Klüberbio EG 2-320 har EU:s miljömärkning Ecolabel då den består av cirka 90 procent förnybara material och är helt biologiskt nedbrytbar. EAL-smörjmedlet skyddar kuggarna i växellådor men även valslager vid hög belastning, så att slitaget hålls till ett minimum och komponenterna håller längre.

Klüberbio AG 39-602 är ett smörjmedel för öppna växlar samt högt belastade vals- och glidlager. Produkten utmärker sig med sin goda vidhäftningsförmåga och vattenresistens. Noga utvalda tillsatser ger ett mycket högt korrosionsskydd även i miljöer med saltvatten.

Det mångsidiga smörjfettet Klüberplex BEM 41-132 ger ett utmärk slitageskydd för valslager som utsätts för vibrationer från dieselmotorer, propellrar och vågrörelser. Det syntetiska lågtemperaturfettet kan även användas i arktiska miljöer och minskar underhållsarbetet tack vare längre smörjningsintervaller och användningsperioder av lagren.

”På Klüber Lubrications utvecklingsavdelning arbetar vi redan idag med lösningar för morgondagens problem”, säger Fabry. ”En av dessa framtidslösningar är en lyckad innovation av flytande smörjmedel med funktionella vattenkomponenter: Hydro Lubricants, som ännu befinner sig i utvecklingsfasen för sjöfartsindustrin.”

Hydro Lubricants från Klüber Lubrication har nyligen erhållit German Innovation Award i kategorierna ”Material Surface“ för sin innovativa teknologi, och ”Design Thinking“ för den visionära processen i utvecklingsarbetet. Fördelarna för sjöfartsindustrin är uppenbara: Smörjmedlen uppfyller inte bara de allt högre kraven i fråga om prestanda och energieffektivitet, även miljöaspekten är täckt då det nya smörjkonceptet baseras helt på förnybara råmaterial.

På mässan Nor-Shipping 2019 finns det experter från Klüber Lubrication i hall E, monter E 02-21. De svarar gärna på alla frågor som rör tribologi inom sjöfart.

Om Klüber Lubrication

Klüber Lubrication är en av världens ledande tillverkare för specialsmörjmedel och erbjuder tribologiska förädlade lösningar för i stort sett alla industribranscher och marknader. Produkterna tas huvudsakligen fram enligt specifika kundönskemål. I över 80 år har Klüber Lubrication varit en stark aktör i branschen, tack vare sina högkvalitativa specialsmörjmedel, nära kundsamarbete och omfattande serviceutbud. Företaget har alla gängse certifieringar och har testanläggningar som i stort sett är utan motsvarighet i smörjmedelsindustrin.

Klüber Lubrication grundades 1929 som detaljhandelsföretag för mineraloljeprodukter, men ingår idag i Freudenberg Chemical Specialities SE & Co. KG, som är en delkoncern i Freudenberg-gruppen, Weinheim. Klüber Lubrication har ca 2 000 anställda i över 30 länder.

Mer information på http://www.klueber.com

Om Freudenberg Chemical Specialities

Freudenberg Chemical Specialities utvecklar, producerar och säljer kemiska specialprodukter. För att vara nära sina kunder är företaget representerat på världens alla marknader med sina fem märken Klüber Lubrication, Chem-Trend, OKS, SurTec och Capol. Freudenberg Chemical Specialities är en av världens ledande tillverkare av specialsmörjmedel, släppmedel, kemotekniska underhållsprodukter och lösningar för yt- och galvanoteknik. Företaget har sitt huvudkontor i München, Tyskland, men finns representerat i ca 40 länder i form av egna bolag. År 2015 hade bolagsgruppen runt 3 300 anställda och en omsättning på ca 960 miljoner euro.

Mer information på http://www.fcs-muenchen.de

Presskontakt:

Klüber Lubrication München SE & Co. KG

Andreas Hasslinger, Marketing Communications

Geisenhausenerstr. 7

81379 München

Tel: 089/78 76 467

E-post: andreas.hasslinger@klueber.com

mediaconnect

Michael Jurischka

Gotzkowskystr. 11

10555 Berlin

Tel: 030/28 44 95 95

E-post: m.jurischka@mediaconnect-berlin.de

Medlemsnyhet

Företag
Klüber Lubrication Nordic

Vasagatan 36 2Tr
111 20 Stockholm
Sverige
Klüber Lubrication Nordic

Sänd till en kollega

0.062