23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Regelbundna hälsokontroller kan ge bättre livskvalitet

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Vill du lära dig att ta hand om din kropp och hälsa på allra bästa sätt? Då finns det en hel del att ha koll på. Här kommer vi tipsa om några viktiga aspekter när det gäller ditt fysiska och psykiska välmående

Kontrollera din hälsa med jämna mellanrum
För det första är det viktigt att kontrollera sina värden och sin hälsostatus regelbundet. Genom att ta ett blodprov via exempelvis https://medisera.se/ kan du ta reda på vad du har för värden och anpassa kost och livsstil utifrån det.

Ät nyttigt och rör på dig
Två andra viktiga faktorer för att må bra är att äta nyttig kost och att röra på sig regelbundet. De flesta av oss äter alldeles för lite fisk och grönsaker, och istället för mycket salt, socker och rött kött. Det är inte så svårt att ändra på och det kan göra stor skillnad för ditt mående!

Se till att du rör på dig dagligen och försök få in motion som ett naturligt inslag i din vardag. Det kan handla om att ta cykeln istället för bilen till jobbet, eller något så enkelt som att ta trapporna istället för hissen på jobbet eller upp till din lägenhet.

Sov regelbundet
God och regelbunden sömn är mycket viktigt för hälsan. Undersökningar visar att de som lägger sig samma tid varje kväll och sover gott om nätterna mår bättre och lever längre än de som har allvarliga problem med sömnen. Så försök att få till en vardag utan alltför mycket stress, som du trivs med och som gör att du kan sova gott om nätterna.

Det är nämligen ofta stress som gör att vi sover dåligt på nätterna. Se till att du har koll på vad du behöver göra på dagarna och att allt blir gjort - då kan du sova bättre. Se också till att du har en skön säng, svalt i sovrummet och att du inte tar med dig mobilen in i sovrummet.

Social samvaro och en meningsfull vardag
Att ha något meningsfullt och roligt att göra på dagarna är avgörande för att må bra. Det kan vara en stimulerande hobby eller ett bra jobb. Dessutom är det viktigt att ha människor omkring sig som man bryr sig om och tycker om. Det har visat sig att människor som är sociala mår betydligt bättre än de som håller sig på sin egen kant.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.14