23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vakum-luftfiltersystem utvecklat i rekordfart

| Medlemsnyhet | Företag ebm-papst AB

ebm-papst och luftfiltreringsföretaget Tri-Dim har tillsammans utvecklat ett system för att minska smittspridning inom sjukvården. Fläkten RadiCal spelar en avgörande roll i lösningen.

När covid19 nådde USA blev behovet av bättre luftfiltreringssystem för sjukvården akut.
Man önskade ett portabelt system, vars huvuduppgift skulle vara att förhindra virusförorenad luft i ett behandlingsrum att transporteras till ett annat.
Genom ett samarbete mellan ebm-papst och Tri-Dim – ett av de största luftfiltreringsföretagen i USA -utvecklades Tri-Kleen 500UV på rekordfart.
Med hjälp av övertid, helgarbete och ett redan tidigare upprättat gott samarbete, kunde lösningen levereras på två veckor!

Beskrivning av Tri-Kleen 500UV:
Både till- och frånluft passerar genom filtreringssystemet, som består av ett MERV 9-förfilter och ett cylindriskt HEPA-filter. Detta högpresterande filter garanterar separationen av 99,97 procent av alla partiklar med en storlek ner till 0,3 um med hjälp av ett mikroglasmedium. Filtreringseffekten förbättras genom att kombinera HEPA-filter med en UV-lampa, vars ljus dödar bakterier, bakterier och virus.
Det nödvändiga undertrycket i behandlingsrummet genereras av RadiCal-centrifugalfläkten från ebm-papst.
RadiCal möjliggör anslutning av en kanal genom vilken systemet avger en större luftvolym från rummet än vad som tillförs det.

För närvarande finns Tri-Kleen 500UV endast tillgänglig på den amerikanska marknaden, men förberedelserna för produktion av 230 Volt-modeller pågår redan och de första förfrågningarna från Europa har redan mottagits.
Även om luftfiltreringslösningen Tri-Kleen 500UV inte ensamt stoppar viruset, så är vi på ebm-papst stolta - att på vårt sätt - bidra till minskad smittspridning. 

 

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ebm-papst AB

Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Sverige
ebm-papst AB

Sänd till en kollega

0.063