23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Att ge bort godis – det perfekta företagspresenten

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

December är nära och tillsammans med den kommer Julen. Traditionellt handlar den högtiden om att äta gott och umgås med sina nära och kära.

Mat och Jul hänger ihop och så har det alltid varit. Det klassiska svenska julbordet domineras av kötträtter. Matiga köttbullar och prinskorvar, den omtycka skinkan och leverpastejen på mackan. Till alla dessa kulinariska härligheter läggs oftast ett gott julgodis till. Efterrätten ska man ju inte missa.

Något annat som hänger ihop med Julen är julklapparna. Att företag ger sina kunder och medarbetare julklappar tillhör vanligheterna. Sedan flera år tillbaka planerar företag vad de ska ge bort i julklapp och till vem. Exakt hur en sådan planering bör gå till berättar vi lite längre ner.

Tanken bakom julklapparna är att visa sina intressenter att företaget gärna vill fortsätta sitt samarbete och är både glatt och tacksamt för all business som fortlöpt under året. Att ge bort julgodis är inte ovanligt! Tvärtom. Det är det perfekta företagspresenten.

Hur ser en sådan julklapp ut och vad finns det i den?

Företagens julgodis – vad finns i korgen?

Företagarnas julklappar i form av godis kan se ut på lite olika sätt.

Idag går det att beställa godis med företagets logotyp på. Att använda den sorters present är bra av två anledningar. Dels gör du en enkel men inte alltför påtaglig reklam för företaget samtidigt som du skänker glädje för den gladaste av högtiden. Som sagt julgodis kan skickas både till kunder och anställda.

Svenskarnas godisvanor är allmänt kända. Svenskar ligger nämligen bland toppositionerna när det kommer till godiskonsumtion. Vi äter lite över ett kilo per (i genomsnitt) vilket bidrar till julklappen onekliga attraktivitetsnivå.

Hur kan en julklapp med godis för företag se ut egentligen? Det går att välja bland trälådor, mysiga säckar, glasklara burkar och exklusiva chokladaskar. Som företagsägare kan du välja olika typer av godisförpackningar anpassade till mottagaren.

Välj gärna ett företag som levererar ett stort utbud både av förpackningar och godissorter för att kunna vara säker på att just din julklapp kommer att smaka riktigt bra oavsett vem som får den. Ett företag som levererar bra julgodis för företag ger dig möjligheten att välja i ett sortiment där det finns allt från exklusive choklad till älskat smågodis.

När och hur ska företaget börja planera sina godisklappar?

Låt säga att du är en företagsägare som gärna vill ge bort härliga godiskorgar eller säckar nu i Jul. Vad gör du för att fixa allt? Först och främst är det smartast att göra en lista av mottagare. Välj kunderna som du gärna vill skicka en godislåda till. Glöm inte att inkludera både stora och små kunder. Alla är viktiga. Förutom kunder brukar de flesta företag har affärsförhållanden med leverantörer eller tillverkare. Dessa bör du också ha i åtanke vid planeringen.

Ska medarbetarna också få sig en egen chokladask eller är det bäst att satsa på en lite dyrare variant med en elegant trälåda fylld med godis? Här är det budgeten som spelar roll. Kontrollera hur mycket du kan spendera på julklapparna i år och utgå ifrån det.
För att julgodiset ska komma iväg i tid bör den beställas i början eller mitten av november. Det betyder att själva planeringen bör starta i slutet av oktober, senast början på november.
Den sista viktiga detaljen är att välja ett professionellt företag som sätter ihop säckarna, trälådorna eller askarna åt ditt företag. Se även till att de garanterar ett bra tryck av företagets logotyp på själva förpackningarna.
Julen är en härlig årstid! Fira den tillsammans med kunder och medarbetare genom att skänka lite glädje i form av gott godis.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063