23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Fjädrar till epicentret för jordbävningstabila byggprodukter

| Medlemsnyhet | Företag Lesjöfors AB

En av världens främsta leverantörer av applikationer för att stabilisera byggnader i jordbävningsområden har sin bas i sydvästra England. Lesjöfors levererar fjädrar med kritiska funktioner till företagets foglösningar.

Vexcolt är ett brittiskt högteknologiskt företag som tillverkar specialanpassade foglösningar för  byggnader som uppförs i jordbävningstäta områden. Fogarna ska klara både att expandera och att stabilisera byggnader. Lesjöforsbolaget European Springs & Pressings  levererar högklassiga, skräddarsydda fjädrar till dessa applikationer.

Stabiliserar byggnader över hela värden

Vexcolt säljer och skeppar sina produkter över hela världen och de återfinns i ikoniska byggnader som Jeddah Airport i Saudiarabien, Jewel Changi Airporti Singapore och O2 Arena i London. Även Storbritanniens högsta byggnad, The Shard, är byggt med detta fogsystem. Om en jordbävning inträffar bidrar de speciella foglösningarna till att byggnaderna klarar en rörelse på ända upp till en meter.

”Storbritannien är inte välkänt för sin tillverkningsindustri, men här har vi två aktörer i Cornwall som samarbetar för att skapa en produkt som ökar säkerheten i infrastruktur världen över. Samarbetet med European Springs & Pressings ger oss möjlighet att kunna ha en välrenommerad ’Made in Britain’-stämpel på våra förstklassiga produkter”, säger Arun Kingwell, teknikspecialist på  Vexcolt. 

Enormt  användningsområde för fjädrar

Många blir förvånade över den enorma bredd på användningsområden för fjädrar som finns. De är inte heller vilken komponent som helst utan har ofta kritiska funktioner i applikationerna. Michael Gibbs, vd för European Springs & Pressings kommentar samarbetet med  Vexcolt:

”Vi är mycket imponerade över Vexcolts expetis och inflytande i detta så viktiga och komplexa område. Vi är fantastiskt stolta över att få vara en del av detta arbete vilket också ger en personlig tillfredsställelse att kunna bidra med specialkompetens inom fjäderområdet för ökad säkerhet i  byggnader över hela världen.”


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Lesjöfors AB

Köpmannagatan 2
652 26 Karlstad
Sverige
Lesjöfors AB

Sänd till en kollega

0.094