23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Byt tätningsringar när du byter lager i maskinerna

| Medlemsnyhet | Företag Carsten Holm A/S

Om du arbetar med produktion vet du också att de allra flesta maskinfel beror på slitage. Men tänker du på det också kan bero på smuts i lager, tätningar, på axlar, tätningsringar och liknande?

Av Karina Davids – kdmarketingsupport.dk

Gör dig själv annars en tjänst och byt tätningsringar när du ändå byter lager i maskinen.

Inom industrin ligger fokus på optimering av produktiviteten, och även små ändringar kan göra stor skillnad. Maskinskador är dyrt, men en del av dessa kan faktiskt förhindras med lite omvårdnad i rätt tid – t.ex. genom att du byter tätningsringar varje gång du byter lager. På så sätt skyddar du de nya lagren mot smuts och skräp och ser till att de får så lång livslängd som möjligt.

Danmarks största lager av tätningsringar
Carsten Holm A/S har Danmarks största lager tätningsringar – även den populära tätningsring typ OA i materialet NRB-70. Det är en standardtätningsring som utvecklats för att effektivt täta mot fett, olja och vatten mot roterande delar. Den är beräknad att klara ett maxtryck på 0,5 bar och kan användas i många olika industrier.

Tätningsringar har följande fördelar:

  • Ekonomiska att köpa in och använda
  • Kan användas både statiskt och till roterande delar
  • Perfekt för användning i roterande maskiner, på axlar, i motordrivna verktyg och i växellådor
  • God resistens mot mineraloljor och fetter
  • Hög termisk tålighet
  • Finns i många olika dimensioner
  • Enkla att montera och avmontera (ska monteras enligt DIN 3760)

 

Brett sortiment till livsmedelsproduktion
Utöver tätningsringar har vi också ett brett sortiment tätningar som är specialframtagna för att användas i livsmedelsproduktion. Vi har både standard- och specialtätningar, och alla har full spårbarhet och dokumentation, och uppfyller EU:s stränga krav för maskiner i livsmedelsindustrin.

Köp nya tätningsringar i dag
Du kan hitta hela vårt sortiment med tätningsringar på vår hemsida, men du kan också ringa till vår kundservice på telefon+45 62 62 52 55 om du vill få reda på mer om hur du kan skydda lagren på bästa sätt.

 

Om Carsten Holm A/S
Carsten Holm A/S är ett familjeföretak som grundades 1979. Företaget utvecklar, producerar och marknadsför kvalitetstätningar och packningar i både standard- och specialutförande för ett stort antal industrier i både Danmark och utomlands - allt från metall, energi, transport och jordbruk till livsmedels- och läkemedelsindustrin.

Företaget är inrymt i ett nybyggt hemvist i Ringe på Fyn, där det finns toppmoderna produktionsanläggningar och en kvalitetsavdelning. Företaget är ISO 9001:2015-certifierad.

Dessutom har Carsten Holm A/S också ett eget försäljningsföretag, Holm Sealing Solutions i Kina.Holm Sealing Solutions levererar främst till stora internationella företag som vill ha tätningar av europeisk kvalitet.

 

Medlemsnyhet

Företag
Carsten Holm A/S

Kielbergvej 16
5750 Ringe
Danmark
Carsten Holm A/S

Sänd till en kollega

0.047