23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Halo-Guard FG-2 – hög värmeprestanda för livsmedelsindustrin

| Medlemsnyhet | Företag ABIC Kemi AB

Möjligheten att hantera höga temperaturer är avgörande inför valet av smörjmedel för  livsmedelsindustrin, till exempel när det gäller bakning, matlagning eller sterilisering. Hög värmeprestanda är därför avgörande för många applikationer i livsmedelsindustrin.

Droppunkten anger hur ett fett tål en förhöjd temperaturer och den definieras som den temperatur vid vilken smörjfett under givna provningsbetingelser övergår från plastiskt till flytande tillstånd, d.v.s. när smörjfettet avger droppar.

Halo-Guard FG-2 har den högsta temperaturförmågan på marknaden, med en dropppunkt på ca 300ºC, dessutom återgår ett sulfonatfett till sin ursprungliga fettstruktur när de kyls efter att de har nått en temperatur som närmar sig sin dropppunkten, till skillnad från litiumkomplex eller polyureafetter.

Sammanfattningsvid har JAX Halo-Guard FG fetter har registrerats av NSF för användning som ett livsmedelsmaskinfett som kan ha tillfällig livsmedelskontakt. De erbjuder en betydande förbättring av prestandan jämfört med de fetter som för närvarande används genom att Halo-Guard minskar effekterna av vatten, värme och belastning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ABIC Kemi AB

Box 6131
600 06 Norrköping
Sverige
ABIC Kemi AB

Sänd till en kollega

0.078