23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

BITO certifierat som klimatneutralt företag

| Medlemsnyhet | Företag BITO Storage Systems Nordic

Lager- och intralogistikspecialisten BITO-Lagertechnik Bittmann GmbH har certifierats som ett klimatneutralt företag av den tyska tekniska inspektionsföreningen TÜV.

Certifikatet intygar att innehavaren framgångsrikt har genomfört klimatskyddsåtgärder för att kompensera sin koldioxidpåverkan. BITO är noggranna med att välja råvaror, implementera resursbesparande tillverkningsmetoder och organisera logistiken på ett sätt som minimerar företagets miljöpåverkan samtidigt som det skapar mervärde för kunden.

– Att ta ekonomiskt, ekologiskt och socialt ansvar ska inte ses som en plikt utan som en stor möjlighet. Erfarenhet visar att hållbar utveckling och ekonomisk tillväxt inte är motstridiga intressen. Tvärtom, de främjar innovation, skapar medvetenhet om miljömässiga och sociala frågor, hjälper till att uppnå ett balanserat pris/prestandaförhållande samt främjar rättvisa relationer med personal, leverantörer och kunder, säger Winfried Schmuck, VD på BITO.

Minskat koldioxidavtryck kräver åtgärder på många områden
BITO väljer alltid råvaror och ämnen som inte är skadliga för hälsan och som tillåter miljövänlig bearbetning. Tillverkningsprocessen präglas av energieffektiva och råvarubesparande processer som minimerar negativ miljöpåverkan. Modern belysnings- och VVS-teknik, värmeisolering, solida byggmaterial och ett hållbart energikoncept hjälper till att begränsa företagets koldioxidavtryck från fastigheter. Hållbarhetstänket omfattar inte enbart de egna anläggningarna. BITO strävar efter att hålla transportvägarna så korta som möjligt och ger företräde åt leverantörer som följer ekologiska standarder.

Certifikatet för koldioxidneutralitet är utfärdat av TÜV Rheinland Group Carbon Services. Det intygar att BITO framgångsrikt har implementerat klimatskyddsåtgärder för att kompensera för sina officiellt verifierade CO2-utsläpp, vilka fastställts i linje med internationella standarder för koldioxidneutralitet.

Läs mer om BITO:s hållbarhetsarbete

Markus Ohl, fastighetschef på BITO, visar upp certifikatet för klimatneutralt företag (bild nedan).

Medlemsnyhet

Företag
BITO Storage Systems Nordic

Florettgatan 29C
254 67 Helsingborg
Sverige
BITO Storage Systems Nordic

Sänd till en kollega

0.078