23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

HAFI minskar miljöpåverkan i hotell- och restaurangbufféer

| Medlemsnyhet | Företag Hafi, Hallands Fruktindustri AB

Nytt serveringskoncept med hållbar förpackning för tillbehör

Miljön har alltid stått i fokus hos HAFI. Därför har de nu anpassat produktionen av frukt- och grönsaksberedningar till en ny hållbar plastförpackning som enkelt monteras i en ny sensorstyrd dispenser. Genom att skapa ett mer användarvänligt och smart serveringskoncept för hotellens frukostbufféer och restaurangernas självserveringar vill HAFI hjälpa till att minska deras miljöbelastning.

Som det ser ut idag finns det många hotell och restauranger som önskar att de kunnat erbjuda ett smakrikt sortiment av marmelad, sylt och bbq-såser på ett mycket mer hållbart sätt. Dagens system med plasthinkar innehåller mycket plast, tar stor plats på både lager och i transporten och när gästerna tar själva ur skålar blir det kladdigt med mycket rester som måste slängas. Detta gör ont för både själen, miljön och ekonomin, berättar Pontus Ryberg som är försäljningschef på HAFI – Hallands Fruktindustri.

Vår nya plastförpackning är anpassad till Asepts senaste sensorstyrda dispenser som enkelt går att bygga in i egen inredning och grafisk profil. Serveringslösningen blir både snygg, lättskött och hygienisk. Svinnet blir minimalt och förutom rengöring av pipen slipper personalen disk. Plastförpackningen är mycket enklare att hantera, lagra och transportera. Dessutom används 87 % mindre plastmängd, jämfört med en plasthink av samma volym. Detta gör att valet av hur man serverar sylt, marmelad och bbq-sås kan göra skillnad för miljön, berättar Peter Bengtsson som är kvalitets- och hållbarhetschef på HAFI.

För mer information kontakta Pontus Ryberg, mobil 0703-70 97 05 eller mail pontus@hafi.com.

Medlemsnyhet

Företag
Hafi, Hallands Fruktindustri AB

Brännarp 148
305 77 Getinge
Sverige
Hafi, Hallands Fruktindustri AB

Sänd till en kollega

0.078