23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Gör ditt kylsystem energieffektivare och spara pengar

Det kostar att hålla sig kall, särskilt elkostnaden. I de flesta fallen utgör industriella kylsystem de största enskilda elförbrukarna i sina respektive anläggningar.

Ta till exempel kylsystemet i kyllager. De kan svara för så mycket som 85 till 90 procent av anläggningens totala energibehov. Men det finns goda nyheter. Små förändringar, även en så enkel sak som att byta kompressorolja, kan bidra avsevärt till att minska kostnaderna för hela anläggningen. Kunder som uppgraderar anläggningarna till Klüber Summit R-serien upplever energibesparingar på mer än 5 % jämfört med de vanliga, traditionella mineraloljorna.

Till exempel: En fristående ammoniak-skruvkompressor som kräver 410 hästkrafter för drift med jämn hastighet och full belastning som körs hela året ger en kostnad på ungefär 2.090.200 SEK/år - förutsatt att man använder en 450 hästkrafter, 460/3/60 motor till en kostnad av ca 0,9 SEK/kWh  För det här exemplet använder vi låg förväntad besparing på 5 %. En 5 % besparing ger ungefär 104.500 SEK/år i besparingar på bara en kompressor när man byter till Klüber Summit R-serien.    

Slutsats: Smörjmedlet har betalat sig på bara några få månader!

Klüber Summit R-seriens smörjmedel är helsyntetiska, PAO-baserade smörjmedel som är lämpliga såväl för roterande skruvkompressorer och kolvkompressorer. De ger fördelar när det gäller energi- och kostnadsbesparingar:

  • Ökad kemisk stabilitet: Polyalfaolefin-baserade (PAO) syntetiska smörjmedel ger bättre kemisk stabilitet än mineraloljor. Det innebär längre livslängd för produkten, mindre bildning av slam och ett renare och effektivare system.
  • Hög termisk stabilitet: Högt viskositetsindexvärde (VI) (över 135 över hela R-serien) säkerställer maximal produktlivslängd, ger korrekt smörjfilmsstyrka över ett stort temperaturintervall och ökar utrustningens livslängd.
  • Lågt ångtryck = mindre oljerester och minskade arbets-/materialkostnader på grund av längre intervall för oljeavtappning/oljepåfyllning.

Och ännu bättre: Klüber Summit R-serien är kompatibel med mineraloljor, alkylbensenbaserade oljor, andra PAO-baserade produkter och alla vanliga elastomerer så att du inte behöver tappa ur det befintliga smörjmedlet från systemet.

Dessutom är det en NSF H1-registrerad, ISO 21469 livsmedelsgodkänd produkt som är Kosher-godkänd och Halal-certifierad.

Vill du investera i renare, energieffektivare kylsystem med lång livslängd? Kontakta Johan Erwill, vår expert på smörjmedel för kylkompressorer på johan.erwill@se.klueber.com för en kostnadsfri energianalys och ROI-studie. Du kommer att se vad Klüber Summit R-serien kan göra för din anläggning.

Klüber Lubrication Nordic
Vasagatan 36 2Tr
111 20 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5164024282

Sänd till en kollega

0.032