23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hållbara investeringar med begagnade maskiner

Intresset för begagnade förpackningsmaskiner har ökat kraftigt. Samarbetet mellan JC Equipment som handlar med begagnade maskiner och H&D Wireless i Dalumverken gör det enkelt att anpassa de begagnade maskinerna för nya ägares behov.

– Intresset för begagnade förpackningsmaskiner har ökat, säger Jan Carlsson på JC Equipment.

Han har förmedlat begagnade maskiner för livsmedelsbranschen i drygt 20 år. Pandemin och kriget i Ukraina med därpå följande prisökningar har ändrat förutsättningarna för många mindre livsmedelsproducenter. Att köpa nya maskiner är inte längre försvarbart för alla.

– De maskiner jag köper in har fortfarande mycket kvar att ge.

 Sedan några år samarbetar Jan Carlsson med H&D Wireless Dalumverken, inte långt från JC Equipments kontor i Ulricehamn.

– Vi är en traditionell mekanisk verkstad som arbetar mycket med automation för tillverkande industrier, berättar vd Peter Flöe.

Här på Dalumverken byggs de begagnade maskiner som JC Equipment köper in om för att anpassas för nya kunder vid behov.

– Vi har till exempel konverterat WA-maskiner som tidigare paketerat kaffepaket till ståpåsar för spolarvätska, säger Peter Flöe.

Varför gör sig tillverkare av med fungerande maskiner?

– Det kan handla om kapacitet, att de inte räcker till för en större aktör, men fungerar utmärkt för en mindre tillverkare. Ibland bygger man nya fabriker och vill använda nya maskiner i stället, säger Jan Carlsson.

En av maskinerna som just nu är placerad hos Dalumverken är en fyllningslinje från en större dryckestillverkare som Jan hoppas ska kunna passa någon som tillverkar saft, juice eller andra flytande produkter som olja eller vinäger.

Genom att köpa en begagnad förpackningsmaskin kan tillverkare göra hållbara investeringar. Dessutom ökar de utrangerade maskinernas livslängd när de får nya uppdrag hos andra producenter.

– Det är en win-win-situation för alla, säger Jan Carlsson.

JC Equipment Aktiebolag
Strandgatan 42
523 31 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566170113

Kontaktperson

JC

Sänd till en kollega

0.031