23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Röntgenkontroll skyddar produktkvalitet och varumärke

Ishida Europe har utökat sitt systemsortiment av röntgeninspektion genom lanseringen av en modell som hittar kontaminering av både metall, glas, sten och gummi i alla typer av förpackningar, som PET-flaskor, kartongförpackningar och påsar.

Ishida IX-GE-B3034 ger kontinuerlig produktövervakning av livsmedelssäkerheten och skyddar varumärket från negativ publicitet och reklamationer. Maskinen plockar produkten från det befintliga transportbandet och re-turnerar det efter besiktning, vilket betyder att den lätt kan integreras i den löpande produktionen med mini-mala avbrott.

Det känsliga röntgensystemet har automatisk set-up och snabb uppvärmning på 90 sekunder för snabb och sä-ker drift. En användarvänlig 15 tums pekskärm och Windows XP-system säkerställer enkel och intuitiv använd-ning. Rutinmässig kalibrering behövs inte - funktionerna kan kontrolleras utan att man måste avbryta produkt-kontrollen. Data kan lagras och användas för kvalitetsrapportering.

Ett urval av kasseringssystem för defekta produkter finns tillgängliga och IX-GE-B3034 kan även specificera fyll-ningsnivå och kapsylkontroll att undvika underfyllda och felaktigt förseglade förpackningar.

Det inbyggda transportbandet garanterar säker drift och röntgenfunktionen stänger omedelbart av om imspektionskammaren utsätts för yttre påverkan. Maskinens konstruktion av rostfritt stål, med ett öppet ram-verk för enkel rengöring, överensstämmer med HACCP-kraven. Maskinen är IP-65 klassad och inspektion-skammaren är IP-66-klassad.

"Det här är en annan viktig utveckling som bidrar till att säkerställa kvalitet och livsmedelssäkerhet," säger Jim Bedford, Ishida Europes Product Manager för röntgen system.

"Pressen på tillverkarna att maximera produktionsgenomströmningen, gör det ännu viktigare att de har effek-tiva system på plats för att säkerställa att produktens kvalitet inte äventyras. Användningen av IX-GE-B3034 vi-sar på omtanke om kundernas säkerhet, och bidrar till att undvika höga kostnader för återkallade produkter, och bidrar till att skydda varumärkets rykte hos kunderna."

Multivac
Porfyrvägen 21
224 78 Lund
Lunds kommun
Sverige
VAT nummer: SE8024610092

Kontaktperson

BB
Benedikte Bendix-Poulsen
Marknadsansvarig
+46 311724 benedikte.bendix-poulsen@multivac.se

Sänd till en kollega

0.078