23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny matfuskskandal i media – denna gång är det kvalitetsviner från Italien som är drabbade

Ännu en gång har fusk inom livsmedelsindustrin upptäckts. Denna gång är det vinproducenter i Toscana som drabbats av fusket.

Flera tusentals liter vin som borde vara det exklusiva vinet Brunello di Montalcino visade sig vara ett mediokert rödvin.

Matfusket är ett växande problem och enligt en färsk EU-rapport har livsmedelsbranschen blivit allt mer intressant för organiserad brottslighet. Utvecklingen ställer nya krav på livsmedelsproducenterna. För att värna sina varumärken, och förtroendet i konsumentledet måste livsmedelsproducenter utöka sina kontrollprogram för att kontrollera produkters äkthet, ursprung och sammansättning.

Eurofins grundades med just redlighetsanalyser på vin som första produkt. Vi kan bland annat hjälpa dig att kontrollera viners ursprung, sammansättning, och inte minst viktigt i dagens starkt framväxande ekologiska trend; att ekologiska produkter inte innehåller rester av bekämpningsmedel. Vi erbjuder också Chaptalisering, tillsatt vatten, ursprung alkohol, geografiskt ursprung, koldioxid tillsatt, lagring tunnor, tillsatt vinsyra, ftalater i vin, tillsatt glycerol. Vi erbjuder kontroller av sammansättning i vin, t.ex. alkoholhalt, socker, syra, sulfit, pH, järn och koppar.

Kontakta gärna oss så berättar vi mer!

Eurofins säljorganisation, livsmedel


Läs mer
Eurofins SNIF NMR metod
Artikel från Svenska Dagbladets vinblogg

Eurofins Food & Feed Testing Sweden AB
Sjöhagsgatan 3
531 40 Lidköping
Lidköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563362473

Kontaktperson

Karin Edvardsen
Marketing Communications Manager
karinedvardsen@eurofins.se

Sänd till en kollega

0.031