23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

LBR iiwa som mobil produktionsassistent för logistikuppgifter

Med den mobila roboten KMR iiwa implementerar KUKA en självständigt navigerande transportlösning i den egna produktionen.

Vill man skapa en varaktigt flexibel produktion räcker det inte bara med samarbete mellan människa och robot. Inom en nära framtid måste robotar vara mobila. Då kan de röra sig självständigt genom fabrikerna på mobila plattformar, transportera varor eller arbetsstycken och därigenom modernisera de logistiska processerna vid morgondagens tillverkning. Nu utnyttjar även KUKA Roboter GmbH fördelarna med detta på sitt huvudkontor i Augsburg.

KUKA KMR iiwa levererar automatiskt skruvar, muttrar och dyl.
Den egna robottillverkningen har nu gjorts om från ett flerlinjesystem till en tillverkningslinje enligt senaste metoderna för lean produktion. Den mobila rboten MR iiwa (KMR står för ”KUKA Mobile Robotik”, iiwa för „intelligent industrial work assistant“), en plattform som rör sig autonomt tillsammans med KUKA lättviktsroboten LBR iiwa, levererar automatiskt produktionsmaterial till arbetsplatsen för robotmontering på KR QUANTEC centralhandsmontering. Här har man använt sig av en KANBAN-lösning. KMR iiwa sköter distributionen av skruvar, tätningsringar, muttrar och andra smådetaljer.

Fler mobila lösningar från KUKA Roboter

Robotmontering enligt senaste lean-metoderna
”Vi vill rusta vår tillverkning för framtiden och få en betydligt högre effektivitet. Målet är en kapacitet på mer än 20 000 robotar om året på vår fabrik i Augsburg. Det kan vi bara åstadkomma om vi gör om monteringsprocessen för robotar enligt de senaste metoderna för lean produktion”, berättar Andreas Ostermann von Roth, Executive Vice President Operations på KUKA Roboter. Därför byggdes den runt 140 meter långa produktionslinjen med ett ännu tydligare fokus på automatisering.

Industri 4.0 kräver rörlighet och flexibilitet
Med KMR iiwa kombinerar KUKA styrkorna hos de känsliga lättviktsrobotarna LBR iiwa med en mobil och autonom plattform. På så sätt blir roboten på KUKA:s huvudkontor i Augsburg en geografiskt oberoende och mycket flexibel produktionsassistent med obegränsat arbetsutrymme – en optimal förutsättning för kraven i Industri 4.0. Flexibilitet är ett grundläggande krav för morgondagens mångsidiga och anpassningsbara tillverkning.

Flexibla automatiseringslösningar KMR iiwa (Video)

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Sänd till en kollega

0.125