23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Unik förpackning till ömtålig high-end-produkt

Den prisbelönta entreprenörsverksamheten Bagsværd Lakrids ställer höga krav på tillverkningen av sin handgjorda lakrits, och på förpackningen. Efter en rad tester utvecklade Procudan en förpackning som matchade kraven.

Lakrits är en mycket ömtålig produkt med en mjuk och fuktig yta som tar upp och avger fukt i omgivningen, och dessutom kan bli lite flytande.

Grundarna till Bagsværd Lakrids var därför oroliga för att de inte skulle hitta den perfekta förpackningen.

- Innan vi inledde en dialog med Procudan var vi även i kontakt med många andra producenter och gjorde otaliga förpackningstester, säger Morten Kornbech Larsen, som är vd för och en av grundarna av Bagsværd Lakrids.

Tät dialog och tester gav resultat
Procudan tog sig emellertid an utmaningen, och efter en period med tät dialog och flera tester av slutprodukten i olika förpackningar presenterade Procudan entreprenörerna med möjliga lösningar som matchade deras unika krav.

Förpackningar som också harmonierar med EU-lagstiftning och de allmänna riktlinjerna för förpackning av livsmedel.

- Vi är väldigt nöjda med förpackningen, som utstrålar exklusivitet och förstärker vår high-end lakrits, berättar Morten Kornbech Larsen.

Stor flexibilitet i det dagliga samarbetet
Bagsværd Lakrids vann en guldmedalj i Danish Liquorice Taste Award och ville naturligtvis gärna förmedla den goda nyheten på sina förpackningar.

- När vi vann ville vi självklart ha den fina utmärkelsen på vår förpackning, så att det var tydligt för alla att vår lakrits är en vinnare. Det var Procudan naturligtvis med på, och förpackningen blev snabbt anpassad, säger Morten Kornbech Larsen.

Snabb hjälp i kristider
Flexibiliteten märkte lakritsproducenten också när försörjningssäkerheten på minipåsar hotades allvarligt på grund av corona. Morten Kornbech Larsen förklarar:

- Julen är vår högtid, och plötsligt saknade vi 60 000 minipåsar och stod inför utsikten att förlora mängder av intäkter. Förutom den ekonomiska förlusten skulle vi behöva göra våra återförsäljare besvikna genom att berätta att deras tomma hyllor dessvärre inte skulle fyllas med den förväntade lakritsen till jul. Lyckligtvis hittade Procudan en lösning i en mycket kritisk tid.

Entreprenörerna kunde andas ut och utan förseningar leverera den handgjorda lakritsen som avtalat till utvalda specialbutiker över hela landet.

Samarbetet utökas med ingredienser
Förutom tryggheten när det gäller leveranssäkerhet är det också viktigt att vara trygg vad gäller certifieringen av ingredienserna i lakritsen.

- Våra ingredienser är rätt speciella, och vi får exempelvis lakritspulver från Iran, mjölk från Tyskland och annat från Mellanöstern. Vi har en dialog med Procudan för att se om de kan leverera en del av ingredienserna till oss, berättar Morten Kornbech Larsen.

Genom att överlåta inköp av ingredienser till Procudan kan Bagsværd Lakrids vara 100 procent säkra på att de följer aktuella regler. Alla ingredienser och förpackningar är nämligen certifierade, och certifieringarna är tillgängliga dygnet runt för Procudans kunder.

 

Läs mer om hur vår starka försörjningskedja kan ge er trygghet i försörjning av varor och råmaterial här:

Procudan
Jungmansgatan 12
211 11 Malmö
Malmö stad
Sverige

Kontaktperson

TP
Troels Petersen
tpe@procudan.com

Sänd till en kollega

0.047