23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Busch Vacuum Solutions - årets familjeföretag i Tyskland

För  företagskulturen och samarbetet har Busch utsetts till ”Årets familjeföretag” av INTES*-akademin. Utmärkelse har funnits sedan 2004 och är den mest prestigefyllda utmärkelsen för familjeföretag i Tyskland.

Busch Vacuum Solutions är grundat med ett jämlikt partnerskap, ett generationsövergripande team med kulturella och yrkesmässiga bakgrunder som kompletterar varandra. Familjen Busch har upplevt mångfald när konceptet var ett ledord. Ayhan, Dr.-Ing. Karl, Ayla, Sami och Kaya Busch leder Busch Vacuum Solutions och fattar alla beslut tillsammans.

”Familjen Busch står för en form av framtidsinriktat, ekonomiskt framgångsrikt företagande med en levande mångfald mellan generationer, kön och kulturer som exceptionellt bidrar till företagets långsiktiga familjeägande”, citerar jurymedlemmen och INTES-chefen Catharina Prym juryns motivering. 
Bilden ovan från vänster till höger: Ayla, Dr. Ing. Karl, Sami, Ayhan och Kaya Busch. 

Beslut fattas av familjen Busch. Med denna attityd skapar företaget en samtalskultur som kräver mycket disciplin och styrka från ett eget perspektiv, samtidigt som den säkerställer de bästa resultaten. ”Vi är alla företagsledare”, säger Kaya Busch. Och Ayla Busch tillägger: ”Alla har olika syn, kritik för oss framåt.” Ett konstruktivt kritiskt perspektiv, olika perspektiv och fria ord förväntas också av de 3 800 anställda runt om i världen som arbetar på de 6 produktionsanläggningarna samt dotterbolagen i 45 länder.

Denna diskussionsorienterade företagskultur och samarbete går tillbaka till paret Ayhan och Dr-Ing. Karl Busch. År 1963 uppfann ingenjören Karl Busch HUCKEPACK i källaren till sitt hus. Han uppfann den första vakuumpumpen för förpackning av livsmedel. Av denna innovation utvecklade familjeföretaget en ledande vakuum- och övertrycksteknik. Men utan Ayhan Busch hade den geniala uppfinningen aldrig blivit så framgångsrik. Hon utökade organisationen och såg till att produkten kunde marknadsföras på rätt sätt. Redan från början hade grundarparet ett jämlikt partnerskap där ingenjörsanda och entreprenörskap kompletterar varandra. De tre barnen föddes in på uppstartsföretaget, som Sami Busch uttryckte det – och fick tidigt möjlighet att följa med sina föräldrar på affärsresor och bidra med sina åsikter om företaget.

Familjeföretaget har hållit fast vid sitt huvudsäte i flera decennier, eftersom familjens lokala förankring och regionala engagemang är viktigt. Busch Vacuum Solutions har redan belönats för sitt sociala och kulturella engagemang. Familjeföretaget oroar sig inte för sin långvariga existens – med sex barnbarn kan man med fog och rätt kalla det ett barnbarns- och generations anpassat företag. Företagets grundare Dr.-Ing. Karl Busch avslöjar: ”De vill alla jobba på Busch en dag.”

Om Busch:
Busch Vacuum Solutions är en av världens största tillverkare av vakuumpumpar, vakuumsystem, blåsmaskiner och kompressorer.

Den omfattande produktportföljen omfattar lösningar för vakuum- och övertryckstillämpningar inom alla branscher, inklusive kemi-, halvledar-, medicin-, plast- och livsmedelsindustrin. Detta inkluderar utformning och konstruktion av skräddarsydda vakuumsystem samt ett världsomspännande servicenätverk.

Busch Group är ett familjeägt företag som ägs av familjen Busch. Över hela världen arbetar 3 800 medarbetare i över 60 företag i över 40 länder i agenturer för Busch Vacuum Solutions. Huvudkontoret ligger i Mulburg i sydvästra Tyskland. Här finns huvudkontoret samt den tyska produktionsanläggningen och det tyska försäljningsbolaget. Förutom i Maulburg så har Busch egna fabriker i Schweiz, Storbritannien, Tjeckien, Korea och USA.

Historik:
Busch Vacuum Solutions grundades 1963 av Dr.-Ing. Karl Busch och hans fru Ayhan Busch. Dr.-Ing. utvecklade med ”HUCKEPACK” den första vakuumpumpen för livsmedelsförpackning. Den efterföljande produkten ”R5”, en kompakt vakuumpump med roterande lameller, revolutionerade livsmedelsförpackningen. Ytterligare en milstolpe var utvecklingen av COBRA skruvvakuumpump. Busch-koncernens internationella expansion inleddes redan 1971 genom att bilda ett säljbolag i Storbritannien. Den första produktionsanläggningen utomlands etablerades i USA 1979.

* INTES (integrerad ägarstrategi) familjeföretagsakademin är en del av PwC-koncernen (PriceWaterhouseCoopers).

Busch Vakuumteknik AB
Växthusvägen 2
435 33 Mölnlycke
Härryda kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561981308

Kontaktperson

PT
Patrik Thorin
Utesäljare
patrik.thorin@busch.se

Sänd till en kollega

0.078