23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Kundutbildning i fjäderteknik hos lettiskt kundföretag

Har du grundkunskaperna inom fjäderteknik är det lättare att ställa rätt krav på en optimal och kostnadseffektiv fjäderlösning. Vårt finska företag stärkte den tekniska kompetensen i ett kundföretag genom en fjäderutbildning med Lesjöfors specialister.

Företaget Alas-Kuul erbjuder kunder i Estland och Lettland sitt breda produktsortiment med allt från elmotorer och svetstillbehör till tryckluftsutrustning och vakuumpumpar. Företaget är kund till Lesjöfors Springs Oy i Finland och nyligen så genomförde vårt finska dotterbolag en utbildningsdag i fjäderteknik för tio anställda på Alas-Kuul.

Stefan Musslinder, utvecklingschef för fjäderteknik i Lesjöforskoncernen, ledde deltagarna genom olika moduler såsom olika fjädertypers egenskaper, beräkningar och vikten av korrekta konstruktionsritningar. Teamet från Alas-Kuul fick också en manual med grundläggande fjäderdata som de behöver få in för att kunna hjälpa sina kunder med de bästa produktlösningarna.

Inköpare med fjäderkunskap

Initiativet till utbildningen kom från Janne Salminen, kundansvarig på Lesjöfors Springs Oy, vilket var mycket uppskattat av Alas-Kuul.

”Det underlättar mycket för oss att leverera den optimala fjädern till kunden om vi har noggranna designritningar. För att uppnå det behöver inköparen grundläggande kunskaper inom fjäderteknik. Den här utbildningen var en win-win för båda parter”, säger Janne Salminen.

Martin Keernik, teamledare på Alas-Kuul var mycket nöjd med resultatet av utbildningen som hölls i företagets lokaler i Tallinn. Utbildningen fördjupade inte bara kunskapen och relationen mellan inköpare och tekniker, utan även ett annat utbildningstillfälle bokades. Innan sommaruppehållet kommer Lesjöfors att stå värd för en teknisk introduktion till gasfjädrar för Alas-Kuuls personal.

Kursinnehåll utifrån  individuella behov

Kunskapen om våra kunders behov i kombination med vår djupa fjäderexpertis utgör en perfekt inramning för en utbildning som bygger på det enskilda företagets förutsättningar. Du är mer än välkommen att höra av dig till din lokala Lesjöforskontakt om du vill diskutera ett liknande arrangemang.

Här finns vi

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047