Kvalitet genom en förenklad produktion
Procudan Blends ger färre fel i produktionen och förbättrar livsmedelssäkerheten
Livsmedelsföretag arbetar ständigt med att förenkla produktionen, eftersom färre variabler också ger färre risker för att något går fel.
Fel kan ske både när ingredienser blandas samman i manuella produktionssteg och när många olika råvaror och förpackningstyper flyttas mellan lager och produktionslinje.
För att undvika det kan en extern blandningsanläggning, som Procudan Blends, användas till delar av produktionen.
Hela blandningen i en process
All blandning hos Procudan Blends sker i en omgång. Det finns därför inga mellanled där produkter förvaras under kortare eller längre perioder.
På så sätt minskar risken för kontaminering och man får ett snabbare och smidigare produktionsflöde.
Innan produktionen sätter igång kommer vi överens om avstämda produktionsanvisningar med utgångspunkt i våra riskanalyser och de särskilda förhållanden som gäller för kundens produkt.
Anvisningarna innehåller krav på vilka protokoll som ska följas, både före, under och efter att blandningen äger rum.
Kompromisslös kvalitet
Vid blandningar som innehåller allergener planeras de in så att de genomförs efter övrig produktion. Anläggningen rengörs därefter med hjälp av en noggrann rengöring på plats (CIP).
Våra blandningsanläggningar ligger i lokaler med klimatkontroll där temperatur och luftfuktighet är desamma året om. Kapaciteten och produktkvaliteten påverkas därför inte av årstid och väder.
Som verksamhet har Procudan flera års erfarenhet av att hantera livsmedel och ingredienser i enlighet med de högsta kvalitetskraven. Våra kunder förväntar sig transparens och spårbarhet.
Vi kompromissar inte när det gäller livsmedelssäkerhet, för vi känner till vilka konsekvenser det får när den inte är på plats.
Det gäller även för Procudan Blends.