23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ViscoTec är strategisk partner vid Redefine Meat

3D-printning av växtbaserade nya köttbiffar kräver hög doseringskompetens

Förfallodatum
den 7 februari 2025

Under många år har ingenjörer och matälskare över hela världen försökt att kopiera riktig stek så att den icke-animaliska versionen inte skiljer sig från originalet. Tofu bolognese: Inga problem. Hamburgare: De är nu också läckra och grillas allt oftare av köttälskare. Men när det kommer till kung av stekar - eller snarare den optimala processen för den - misslyckas många.

De är antingen för hårda, för mjuka, har för lite struktur, är oattraktiva; listan fortsätter och framförallt när det gäller stek, är smaken inte allt. Men allt detta tillhör nu historien. Idén, recepten och den tillhörande produktionsprocessen kommer från det israeliska företaget Redefine Meat. Och den patentansökta "New Meat Printer" inkluderar avancerade doseringstekniker från ViscoTec. Detta förändrar situationen helt: De ansvariga på Redefine kan äntligen reproducera, dvs. skriva ut, kött som knappt skiljer sig från nötkött i textur, smak och tuggupplevelse. För närvarande kan Redefine Meat producera cirka 10 kg per timme. Uppskalning till större mängder pågår redan för fullt.

Naturligtvis, med alla utmaningar och marknadspotential, är den exakta recepten och måste förbli en välbevarad hemlighet. När alla råvarorna är blandade, blir resultatet en viskös vätska vars dosering är en utmaning. Komplexa doseringsgeometrier används för att extrudera långa trådar av fibermaterialet till tunna nät. Många lager av dessa ark ovanpå varandra resulterar i slutändan i en bit "kött".

Med ViscoTec's VHD Hygienic Dispenser kan denna krävande doseringsuppgift hanteras. Den viskositetsoberoende doseringstekniken - inom ett område på 1 - 7,000,000 mPa*s - möjliggör en enhetlig, lågpulsationsurladdning av det tuffa materialet. Trycken som krävs uppnås genom en flerstegs doseringsgeometri. För att bättre kunna integreras i en automatiserad rengöringsprocess, anpassades även VHD speciellt för kunden.

När utskriftsprocessen är klar behöver den färdiga köttbiten bara portioneras och förpackas på ett kommersiellt tillgängligt sätt.

De ansvariga i Israel arbetar för närvarande med uppskalning, och vet att kött från laboratoriet kan lösa många etiska och ekologiska problem och njuta av en ökande popularitet över hela världen - och inte bara sedan debatten om klimatförändringar. ViscoTec är också engagerad i alla frågor relaterade till teknisk uppskalning. Som strategisk partner säkerställer experterna för doseringssystem att även med mycket stora kvantiteter, allt fungerar som en klocka - eller som i det här fallet: Utskrivet.

Om du vill veta mer, kontakta ViscoTec Nordic idag på info@viscotec-nordic.com eller på +45 4582 8090

ViscoTec - Perfekt doserad!
ViscoTec Pumpen- u. Dosiertechnik GmbH är en ledande systemtillverkare inom vätsketeknik: Från extraktion och produktberedning till dosering av medium till högviskösa medier. Produktportföljen täcker doserings- och fyllningsapplikationer inom fordonsindustrin, e-mobilitet, elektroniktillverkning, livsmedelsförädling, flyg-, medicinteknik, läkemedelsindustri och många andra industrier.
Huvudkontoret för teknikmarknadsledaren ligger i Bayern. Förutom ett internationellt distributörsnätverk har ViscoTec dotterbolag i USA, Kina, Singapore, Indien, Frankrike, Hong Kong och Danmark och sysselsätter cirka 340 anställda världen över. 2023 registrerade ViscoTec en global omsättning på 70 miljoner euro.

ViscoTec Nordic ApS
Svogerslev Hovedgade 48,
4000 Roskilde
Roskilde Kommune
Danmark
VAT nummer: DK18075970
P nummer: 1001425362

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047