23948sdkhjf

Behärska luften

| Medlemsnyhet | Företag ebm-papst AB

I sökandet efter den perfekta aerodynamiken förlitar sig Mercedes-AMG Petronas Motorsport och ebm-papst på simuleringar, tester och ständiga förbättringar.

Optimal aerodynamik är ett grundläggande krav som ger framgångar för både Mercedes-AMG Petronas Motorsport och ebm-papst. "Vi vet båda hur viktigt luftflödet är för prestandan", förklarar Geoff Willis, Teknisk Direktör på Mercedes-AMG Petronas Motorsport. "Där vårt aerodynamiska fokus är att uppnå den högsta möjliga nedåtriktade kraften, är fokus på en fläkt att förbättra luftflödet på bästa möjliga sätt". Även om Formel 1-teamet och ebm-papst har olika utmaningar, använder partnerna liknande metoder för att genomföra ständiga förbättringar. "Formel 1-teamet och vi använder samma verktyg: å ena sidan numeriska resurser och program för simulering. Å andra sidan experimenterandet med modeller och verkliga produkter ", säger Dr. Jürgen Schöne, Chef för Aerodynamikavdelningen vid ebm-papst i Mulfingen.

Simuleringar: Luftflöde med siffror
En effekt av den stora friheten under utvecklingsarbetet är att simuleringar blivit en viktig del av båda partnernas utvecklingsprocesser. ebm-papst använder simuleringsverktyg för att komprimera utvecklingsperioden och upptäcka tekniska potentialer som annars skulle vara svåra att upptäcka...

Läs hela artikeln här!


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ebm-papst AB

Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Sverige
ebm-papst AB

Sänd till en kollega

0.073