23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Trioplast arbetar internationellt för återvinning

Det blev nyligen klart att Sverige ska driva en ny internationell arbetsgrupp inom ISO för plaståtervinning. Ordförande för gruppen är Kristin Geidenmark Olofsson, innovations- och hållbarhetsdirektör på Trioplast.

”Vi har arbetat för detta i över ett års tid, så det är fantastiskt kul att vi gått i mål. Det har varit ett intensivt lobbyarbete, säger Kristin Geidenmark Olofsson, ordförande och innovations- och hållbarhetsdirektör på Trioplast. 

SIS, Swedish Standards Institute, bildade en svensk arbetsgrupp för ett och ett halvt år sedan med fokus på hållbar plastanvändning. Sedan dess har närmare 20 organisationer och över 30 experter anslutit sig. I början av 2018 erhölls också stöd från Naturvårdsverket som gjort det möjligt att etablera satsningen internationellt. 

Den internationella gruppen, "Mechanical and Chemical Recycling",kommer att arbeta med att identifiera de största behoven av standarder inom området. Arbetsgruppen har deltagande från ett tiotal länder, däribland Tyskland, Kina, Frankrike, Indien och USA. 

”Detta är stort. Sverige har skapat sig en plattform som kan komma att påverka hur plast återvinns i hela världen. Nu gäller det bara att vi gör det mesta av det”, säger Johan Dahlgren, projektledare för plast, SIS, Swedish Standards Institute. 

Resultatet kommer att publiceras i rapporten Plastics - Recycling - State of the Art Review and the Needs of Standards. Standarden ISO 15270 Plastics - Guidelines for the Recovery and Recycling of Plastics Waste kommer att revideras.

 

Om SIS: SIS, Swedish Standards Institute har regeringens uppdrag att påverka standarder och representera Sverige i den europeiska standardiseringen inom CEN och den globala inom ISO.

Från vänster: Peng Liu- Volvo, Ignacy Jakubowics- RISE, Johan Dahlgren- SIS, Kristin Geidenmark Olofsson- Trioplast, Nazdaneh Yarahmadi - RISE, Lars Hälldahl- Hot Disk

 

 

Trioworld Industrier AB
Parkgatan 10
333 23 Smålandsstenar
Gislaveds kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562249424

Sänd till en kollega

0.062