23948sdkhjf

Livs sa ja till nytt avtal

Livsmedelsarbetareförbundet sade ja till ett nytt avtal tisdagen den 2 april.
Avtalet som gäller alla de ca 30 000 som jobbar under Livsmedelsavtalet är treårigt och gäller från den 1 april 2013 till den 31 mars 2016, enligt ett pressmeddlande.

- Vi är nöjda med att ha tecknat ett avtal i kronor och ören, säger Livs ordförande Hans-Olof Nilsson i en kommentar. Avtalet garanterar våra lägst avlönade medlemmar en lika bra löneökning som de som redan från början har en högre lön. Vi har också lyckats uppfylla LO-samordningens krav om att löneökningarna ska baseras på en snittlön på 25 000 kr/månad.

Ökade löner
Lönerna kommer att öka med 2,87 kr/timme det första året, det andra året med 2,93 kr och sista året med 3,44 /timme. Avtalets minimilöner höjs med samma belopp, vilket är en annan viktig del i LO-samordningen.

- Vidare innebär avtalet att det inrättas ett system med möjlighet till delpension genom en avsättning med 0,5 procent av löneutrymmet under avtalsperioden. Den försäkringslösning som garanterar alla förbund inom LO sex månader med extra föräldrapenning ingår också i uppgörelsen . Vi har också fått igenom kravet om facklig introduktion på betald tid för nyanställda, avslutar Nilsson.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079