23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Två nya Gateaubutiker i Stockholm city

Efterfrågan på hantverksbakat surdegsbröd fortsätter att växa och nu har Gateau öppnat två nya butiker i Stockholm city.












17 butiker i Stockholm









Gateau öppnar två nya butiker i Stockholm. Den ena i nyrenoverade Hötorgshallen och den andra bredvid utgången till Klarabergsgatan på Centralstationens övre plan, enligt ett pressmeddelande. Idag säljer Gateau bröd i 24 egna butiker i Stockholm och Malmö samt till ett sextiotal livsmedelsbutiker i Stockholmsområdet. Det nya och större bageriet som öppnades 2012 gör det möjligt att öppna fler Gateau-butiker och möta den stora efterfrågan från livsmedelsbutiker i Stockholm. – Efterfrågan i Stockholm fortsätter att öka kraftigt. Och eftersom vi ingår i Fazer-koncernen kan vi satsa ordentligt och öppna fler butiker, säger Claes Christenson, grundare av Gateau. Med anor från 1937 är Gateau en föregångare inom surdegs- och stenugnsbakat bröd i Sverige. Gateaus bröd bakas enligt fransk förebild med långa vil- och jästider, varefter bröden gräddas direkt på stenhäll. Idag finns 17 butiker i Stockholm varav två av dem är belägna på Centralstationen, navet i Stockholms pendlartrafik. Butiken som funnits på stationens nedre plan sedan 2011 är Gateaus bästsäljande butik och den nya butiken har även den mött förväntningarna. – Många vill köpa våra bröd såväl till helgen som till vardags och då är tillgängligheten viktig. Genom att finnas ännu mer tillgänglig på Centralstationen och även i Hötorgshallen ökar vi vår servicegrad, säger Claes Christenson.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063