23948sdkhjf

Procordias förvärv av Frödinge klart

De norska konkurrensmyndigheternas beslut att godkänna Orklas förvärv av Rieber & Søn innebär att Frödinge med sin välkända ostkaka integreras i Procordia.
Frödinge Mejeri, som nu är en del av Procordia, togs i bruk 1930 och var då ett smör- och ostmejeri av den gamla sorten. Idag producerar Frödinge ostkakor, gräddtårtor, kladdkakor och dessertpajer. I varumärkesportföljen ingår också Mrs Cheng’s, vars sortiment består av bland annat soja, nudlar, wokgrönsaker, olika såser och thaigrytor. Produktionen sker i Frödinge utanför småländska Vimmerby. Företaget omsätter idag ca 300 miljoner kronor och har ca 130 anställda.

– Frödinge är ett spännande företag med stolta och engagerade medarbetare och fantastiska produkter som vi har haft ögonen på länge. Förvärvet innebär att vi blir ett av Sveriges ledande matföretag. Jag ser fram emot att välkomna Frödinge in i familjen, säger Patrik Andersson, VD på Procordia i ett pressmeddelande.

Sammanslagning av Abba Seafood och Procordia
Patrik Andersson tillträdde som VD för Procordia vid årsskiftet. I januari offentliggjordes Orklas beslut att slå samman Abba Seafood och Procordia till ett gemensamt bolag för att stärka sin konkurrenskraft i Sverige. Den nya organisationen trädde i kraft den 1 april. Nu växer företaget alltså ytterligare. Inkluderat Frödinge kommer det nya matföretaget att omsätta ca 4,8 miljarder svenska kronor och sysselsätta fler än 1400 medarbetare över hela landet. Huvudkontoret är placerat i Eslöv. Frödinges kontor i Stockholm kommer att stängas, och ca 10 befattningar berörs av flytten till Eslöv. En övertalighet kan uppstå. Fackliga förhandlingar har inletts, och målsättningen är att få ny organisation på plats till augusti.

– Produktionen av Frödinges goda ostkakor, pajer och bakverk kommer fortsätta i Frödinge, kommenterar Patrik Andersson.

Konsumenter kommer att fortsätta att hitta sina favoriter i butikerna på samma sätt som i dag.
Det nya bolagets varumärkesportfölj kommer att omfatta Sveriges populäraste varumärken som till exempel Abba, Abba Middagsklart, Kalles, Frödinge, Mrs Cheng’s, Felix, BOB, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Kung Gustaf, Fun Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Liva Energi och Paulúns.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063