23948sdkhjf

Probi tillsätter ny ordinarie vd

Anita Johansen, som varit tillförordnad vd för Probi sedan i vintras, tar över som ordinarie på posten.

Anita Johansen tillträder som ordinarie vd för Probi, som tillverkar och levererar probiotika till kosttillskott och livsmedel, från och med 1 april. Hon har varit tillförordnad vd i några månader, efter att Tom Rönnlund lämnade bolaget med omedelbar verkan i december.

Anita Johansen anställdes som chef för forskning och utveckling på Probi så sent som i april i fjol. Hon har dessförinnan haft flera ledande positioner på andra hälsobolag som Pfizer, Ferrosan och Novozymes.

– Jag är hedrad och glad över att få möjligheten att bli VD för Probi. Under mina 12 månader på Probi har jag bara blivit mer övertygad om de grundläggande styrkorna och den tydliga tillväxtpotentialen hos vårt företag och jag kommer att vara fokuserad på att arbeta med hela Probi-teamet för att nå förbättrade affärsresultat, säger Anita Johansen i ett pressmeddelande.

Ett av fokusområdena kommer att vara på lönsamheten.

– Jag är övertygad om att Anita Johansen med sin demonstrerade ledarskapsförmåga, gedigna vetenskapliga och probiotiska erfarenhet samt sitt starka affärsmannaskap kommer att kunna leda och stödja Probi-teamet samt ytterligare stärka innovationstakten och tillverkningsprocessen och föra tillbaka företaget på en lönsam tillväxtbana, säger Jean-Yves Parisot, styrelseordförande på Probi.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Livsmedelsbranschen vill fortsätta innovera – ”Extra viktigt i en lågkonjunktur”
Även SAS inför Mondelezbojkott – tar bort Marabou, Daim och Toblerone
Löfbergs säljer sitt brittiska varumärke – ”Ett strategisk beslut”
Ulrika Ekström lämnar som vd för Svenskmärkning
De bildar ett joint venture för att satsa på tång
Protos utökar satsning på nötkött från algfodrade kor – som testas av Hemköp
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109